Duurzaam en een mooie uitstraling: Jute vloerkleden zijn populair!

Tegenwoordig zijn jute vloerkleden steeds populairder aan het worden. Dat is grappig, want vroeger was dit helemaal niet het geval. Een vloerkleed is vaak zacht en mensen willen die functie graag behouden. Bij een jute vloerkleed is dit net even anders. Maar waarom zou je er dan een inslaan? Daarover en meer lees je in dit blog!

Jute vloerkleed
Zo bijzonder is een Jute vloerkleed

Jute vloerkleed schoonmaken

Je zal je nu wellicht wel afvragen waarom je een jute vloerkleed zou moeten aanschaffen. Een enorm voordeel is dat het schoonmaken ervan een eitje is. Bij sommige vloerkleden is het haast onmogelijk om een vlek te verwijderen. In een aantal gevallen is het zelfs zo dat een vloerkleed wel weggegooid kan worden door de ernst van een vlek. Kies je voor een jute vloerkleed? Dan is dit in ieder geval iets waar je je geen zorgen over hoeft te maken. Het materiaal is namelijk heel makkelijk te onderhouden. Vaak ben je wel klaar als je een stofzuiger over het kleed heen haalt en met een beetje water gaat poetsen.

Over het materiaal

Toch willen veel mensen geen jute vloerkleed, omdat het niet bepaald zacht is. Een suède kleed bijvoorbeeld is heel zacht en je kunt daar praktisch gezien op slapen. Dat doe je natuurlijk niet, maar gebaseerd op de zachtheid van het kleed is dit wel mogelijk. Een jute vloerkleed voelt wat harder aan en dit is ook te zien. Als je naar het materiaal kijkt, kun je namelijk al wel raden dat het geen zacht stofje is. Echter kan de hardheid van een jute vloerkleed ook meevallen. Het is steeds vaker zo dat er katoen door het kleed wordt geweven. Dit is ideaal. want dit zorgt ervoor dat het kleed veel zachter wordt. Je krijgt het kleed niet zo zacht als suède, maar dat is natuurlijk ook niet per se een noodzaak. Wil je wel kunnen liggen op je kleed, dan is een jute vloerkleed het misschien niet voor jou.

Een echte interieurfavoriet

Een van de redenen dat mensen kiezen voor een jute vloerkleed is vanwege dat het er mooi uitziet. Houd je een beetje van een vintage of bohemian look? Dan zit je helemaal op het goede adres. Er komt namelijk veel hout voor en dat is ook zeker het geval bij een jute vloerkleed. Vaak kan deze look ervoor zorgen dat alles er heel strak uitziet, maar met een jute vloerkleed van http://www.flycarpets.nl/ maak je het geheel juist iets speelser. Heb je niet echt interieur dat bij een typische bohemian look past? Ook dan is het een goed idee om er een in huis te halen. Dit type vloerkleed kan namelijk ook prima dienen als een eyecatcher in je woning. Het is dus helemaal niet nodig om het perfecte huis te hebben, want eigenlijk past dit kleed overal wel bij. Voeg nog wat planten toe en klaar is kees. Op deze manier creëer je sfeer en ziet je huis er heel erg cultureel uit.