De buitengevel van je huis verfraaien? Lees dan onze tips

Is je interieur volledig naar je tevredenheid, dan wacht er misschien nog een klusje voor je, namelijk de buitenkant van je woning! Voelt de buitenkant goed, word jij blij als je bij je woning aankomt, of oogt het geheel misschien wat sober en steekt het af bij het perfect vormgegeven interieur? Is dat laatste het geval, dan kun je daar iets aan doen: lees onze tips maar eens! Hoe creëer je een prachtige buitengevel?

Buitengevel van je woning verfraaien?

Hoekwoningen hebben soms hoge, kale bakstenen muren. Je wordt blij van je interieur, maar niet van de buitenzijde op deze manier. De grauwe bakstenen halen het woonplezier naar beneden. Tijd dus om actie te ondernemen. Maar welke mogelijkheden heb je eigenlijk?

Sfeervolle composietplanken gevel | Scandinavische stijl

Tover de buitengevel van je woning om in een Scandinavische woonstijl! Deze stijl oogt prachtig bij vrijwel ieder interieur; van modern tot landelijk. Je creëert deze Scandinavische houten woning look door te kiezen voor gevelbekleding van composiet. Composiet is een product wat deels bestaat uit hout en kunststof. Dankzij het kunststof zijn deze gevelpanelen perfect weerbestendig en vergen zij geen specifiek onderhoud. Het houtcomponent zorgt voor een rustieke uitstraling. Composiet biedt hiermee het beste van 2 producten samengevoegd tot één geheel!

Er bestaat een ruime keuze uit composiet gevelpanelen in vele kleurschakeringen. Licht grijs, mosgroen en antraciet doen het prachtig aan de buitenzijde van je woning. Deze trendkleuren matchen vrijwel bij iedere woning en zorgen zijdelings ook nog voor een betere isolatie van de buitenmuren. Een win-win situatie dus!

Natuurlijke begroeiing

De goedkoopste wijze om een kale, ongezellige gevel te veranderen is door deze te laten begroeien met een Klimop. Op deze wijze krijg je een prachtige, groene gevel op den duur. Hedera Helix groeit snel, je zult ‘m dus wel met regelmaat moeten bijsnoeien. Doe je dit niet, dan groeit hij onder de dakpannen door. De Hedera Helix heeft de neiging om te overwoekeren. Nog een bijkomstig nadeel is dat de Hedera Helix zich (hardnekkig) hecht aan het steen. Hierdoor kun je op den duur het risico lopen dat voegselwerk los gaat laten. Het is dus een keuze waar je goed over na moet denken. Gelukkig bestaan er ook oplossingen voor andere groen systemen.

Groene systeemwand buitengevel

Met een prachtige systeem gevel kun je de gevel van je woning een prachtig lommerrijk aanzicht geven, zonder dat je het risico loopt dat je muur wordt aangetast door beplanting. De systeemgevel wordt bevestigd aan je gevel, waarin planten in verhulde potten/zakken geplaatst worden die winterhard zijn en in het voorjaar kleine bloemen geven – ter voorbeeld. Je woning zal nóóit meer hetzelfde ogen na het bevestigen van deze geweldige -verantwoorde- groene gevel! Het onderhoud stem je af met de leverancier.