Badkamerpret beleef je zo!

Koop een interieurboekje en het laat jou meteen wegdromen van de meest luxueuze interieurs. Zo’n voorbeelden uit woonbladen lijken op het eerste gezicht vaak te hoog gegrepen. De piekfijn ingerichte badkamers stralen de sfeer uit van een luxehotel en je kunt misschien niet geloven dat zo een wellnessruimte bij jou thuis ook te realiseren is. Ontdek hoe je eraan begint.

Dromen zijn geen bedrog

Start altijd met een moodboard. Deze kun je het beste maken door foto’s uit woonmagazines te knippen die het dichtste aanleunen bij wat je wilt. Ook een digitaal moodboard op Pinterest, is erg effectief. Alleen moet je soms opletten dat je niet in hetzelfde cirkeltje blijft draaien van interieurideeën. Focus op kleuren en materialen die je leuk vindt om de badkamer van je dromen te realiseren. Sprokkel veel ideeën, liefst van verschillende bronnen en verzamel ze bijvoorbeeld in een map of plak ze op een grote poster.

Exclusieve materialen

Is je badkamerwand vandaag bekleed met tegels waar een datum aan lijkt vast te hangen qua stijl, maak dan meteen schoon schip en kies voor een totaal nieuwe look. De wanden van je badkamer bepalen mee de sfeer, dus beknibbel niet op kosten en weet dat de moeite die je hiervoor moet doen, zal renderen. Of het nu tegels zijn, grote wandplaten die je een pak werk besparen of platen uit pvc met een natuurstenen look, de mogelijkheden zijn legio. De keuze hangt vaak af van hoe snel de renovatie vooruit moet gaan.

Heb je al altijd gedroomd van een marmerlook met zwarte accenten qua kraanwerk? Denk dan niet dat het niet haalbaar is. Ben je zelf handig, laat dan het moodboard jouw richtingwijzer zijn bij al jouw keuzes en realisaties. Heb je niet meteen zin om er zelf aan te beginnen, vraag dan aan familie of vrienden of er een handige harry kan bijspringen.

Switch de indeling

Viel bij de keuze voor de inrichting van je badkamer jaren geleden, eerder je oog op een grote douche, dan is het nu misschien tijd om dat te veranderen. Heb je al die jaren een bad gemist? Bekijk dan zeker de mogelijkheid om een vrijstaand bad te installeren waardoor je weer van die fantastische momenten voor jezelf kunt genieten. Binnen een badkamer die zowel een douche als bad heeft, is altijd een ruimte waar het zalig vertoeven is. Terwijl een open douche in een mum van tijd zorgt voor een dagelijkse wasbeurt, is een bad de ideale manier om te ontspannen na een lastige werkdag. Zeg nu nog eens dat jouw badkamer niet de uitstraling heeft van een luxehotel! 😉