Met deze tips geef je jouw tuin een compleet nieuwe look

Tuin herinrichten?
Tuin herinrichten?

Loop je vast met het inrichten van jouw tuin? Of ben je op zoek naar wat opschudding in de huidige look van jouw tuin? Dan heb je vast al aan het een en ander gedacht. Grote of juist kleine veranderingen doorvoeren? De keuze is reuze. In dit artikel lichten we wat verschillende ideeën uit. Zo heb jij binnen een mum van tijd weer een prachtige tuin!

Meubilair veranderen

Mooi tuinmeubilair kan zeker het verschil maken. Hierdoor besteed je nog meer tijd in je tuin en kan je hier lekker tot rust komen. Denk aan een loungeset met fijne kussens of een simpele tafel met stoelen. Zo kun je lekker samen met vrienden en familie buiten eten of relaxen. Wanneer je al tuinmeubilair in je tuin hebt, kun je ervoor kiezen om dit eens helemaal over een andere boeg te gooien. Heb je een houten loungebank? Probeer dan eens een metalen of plastic loungebank met een ander soort kussens bijvoorbeeld. Ook een leuk tafeltje toevoegen kan al veel doen.

Een schuur plaatsen

Veel ruimte over in jouw tuin en weet je niet wat je ermee kunt doen of hoe je dit het beste kunt vormgeven? Dan kun je ervoor kiezen om een tuinhuisje of een schuur te laten plaatsen in jouw tuin. Hier kun je bijvoorbeeld al jouw tuin gereedschap kwijt, maar ook alle loungekussen of fietsen.

Extra zitruimte met een overkapping

Het is ook mogelijk om een overkapping met schuur te laten plaatsen. Zo kun je hier je tuinmeubilair kwijt en er een gezellig zithoekje van maken. Je kunt er ook voor kiezen voor een overkapping aan huis te plaatsen. Op deze manier kun je de inrichting van het huis doortrekken naar de tuin. Dit zorgt voor een samenhangend geheel.

Groen

Uiteraard is groen erg belangrijk in een leuke tuin. Je kunt groen op ontelbaar verschillende manieren implementeren in jouw tuin. Leg mooie bloemperkjes aan, speel met plantenbakken in verschillende soorten en maten of voeg hangplanten toe. Je kunt het zo gek niet bedenken. Je kunt zelfs verschillende kleuren bloemen en planten in andere aspecten van je tuin laten terugkomen.

Schutting een nieuwe look geven

Een schutting lijkt voor sommige mensen erg onbelangrijk, maar doet veel voor het aanzicht van de tuin. Heb jij al een houten schutting? Geef hem dan een likje verf om hem van een nieuwe look te voorzien. Zo breng je meteen een andere sfeer in de tuin. Je kunt kiezen voor een unieke kleur of het simpel houden.