Verhuizen: de do’s en don’ts

Verhuizen? Lees de do's en don'ts
Verhuizen? Lees de do’s en don’ts

Verhuizen: het is iets waar we allemaal wel een keer in ons leven te maken mee gaan krijgen. Een verhuizing kan leuk, spannend en emotioneel zijn. Naast de boel emoties die loskomen, is het ook belangrijk om rekening te houden met de praktische kant van het verhuizen. Een verhuizing kan namelijk chaotisch, maar ook gestructureerd verlopen. Als er een verhuizing op je staat te wachten, wil je natuurlijk niets liever dan dat deze gestructureerd verloopt. Hieronder hebben we een aantal do’s en don’ts voor je opgesomd die daarbij kunnen helpen.

Do: Spullen sorteren, opruimen en weggooien

Een verhuizing begint natuurlijk bij het opruimen van jouw spullen. Sla de talloze verhuisdozen dus maar in. Bij het opruimen van jouw spullen hoort het sorteren en weggooien van spullen. Doe bijvoorbeeld alle keukenbenodigdheden in een doos waar je ‘keuken’ op schrijft en doe hetzelfde voor de andere ruimtes. Zo blijft het geordend en kun je na de verhuizing direct beginnen met uitpakken en het inrichten van de ruimte.

Het is ook belangrijk om tijdens het sorteren van jouw spullen aandacht te schenken aan de spullen die je juist níet wil houden. De kans is namelijk groot dat niet alle spullen meegaan naar jouw nieuwe stulpje. De spullen waar je niet vrolijk of blij van wordt, kun je weggeven of verkopen.

Do: Het inschakelen van een verhuisbedrijf

Een absolute do is om een verhuisbedrijf in te schakelen. Een verhuisbedrijf neemt het werk namelijk voor jou uit handen en dat kan jou een boel stress en chaos voorkomen. Een verhuisbedrijf haalt alle spullen uit jouw huidige woning, vervoert natuurlijk al jouw spullen op een nette manier naar de nieuwe woning en zorgt er ook voor dat de spullen weer op de plek naar wens komt te staan. Het scheelt jou weer een boel gesjouw en daarnaast heb je tijdens een verhuizing ook wel de tijd nodig om aan andere zaken te denken. Heb je baat bij een verhuisbedrijf in de omgeving Utrecht? Zoek dan eens op verhuisbedrijf Utrecht.

Don’t: Praktische zaken vergeten

Bij een verhuizing staat natuurlijk niet alleen het verplaatsen van de spullen centraal. Zo is het bij een verhuizing ook van belang om aan de praktische aspecten te denken. Denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van een nieuw internetabonnement, een energiecontract en denk ook aan de verzekeringen en je waterleverancier. Vergeet ook niet om een aantal adreswijzigingen door te voeren, zodat de post niet bij jouw oude woning terechtkomt. Als je gaat verhuizen naar een andere gemeente, is het ook goed om je op tijd in te schrijven bij de nieuwe gemeente.

Don’t: Op het laatste moment beginnen

Bij een verhuizing komt veel regelwerk kijken, en het is niet prettig voor jezelf om daar te laat mee te beginnen. Naast het sorteren van de spullen en het regelen van de praktische zaken, moet je bijvoorbeeld ook jouw huidige woning netjes achterlaten voor de nieuwe bewoners. Haal de schilderijen van de muren af, leg alle accessoires in een doos, haal de lampen van de plafonds, maak het huis goed schoon en zorg ervoor dat je alle huishoudelijke apparaten netjes en leeg achterlaat.

Het leuke werk: uitpakken en inrichten

Heeft het verhuisbedrijf alle dozen van A naar B verplaatst en zit de verhuizing erop? Dan is het tijd om de boel uit te pakken en in te richten. Het kan prettig zijn om de verschillende kamers één voor één uit te pakken en alle spullen een plekje te geven. Zo voorkom je dat je alles door elkaar doet en dat het een chaos in je hoofd wordt. Daarnaast kun je ook meteen denken over de inrichting van de ruimtes. Je kunt bijvoorbeeld ook van tevoren een plattegrond maken en nadenken waar je welke spullen wil neerzetten, zodat het uitpakken en inrichten vlekkeloos verloopt. Succes!