5 manieren om de uitstraling van je huis te vernieuwen

Toe aan een nieuwe uitstraling van je woning? Sommige veranderingen kunnen een groots effect bereiken. Het opfrissen van de uitstraling van je woning kan zorgen voor een hedendaagse, eigentijdse aanblik: precies waar je blij van wordt! Op diverse manieren kun je veranderingen doorvoeren; hetzij de een wat drastischer dan het andere! In dit artikel nemen we 5 effectieve manieren met je door om de uitstraling van je huis te veranderen, inclusief het toepassen van kunststof ramen en een kunststof buitendeur.

Vervang oude ramen door kunststof ramen

Een van de meest zichtbare manieren om je huis een nieuwe look te geven, is door oude ramen te vervangen met kunststof ramen. Deze ramen bieden niet alleen een modern uiterlijk, maar zijn ook duurzaam, energiezuinig en onderhoudsarm. Met een uitgebreid assortiment aan stijlen en kleuren kun je kunststof ramen vinden die passen bij je woning, of kunnen zorgen voor een andere uitstraling.

Upgrade je deuren met kunststof

De voordeur is het visitekaartje van je woning en verdient daarom extra aandacht bij het vernieuwen van je huis. Een kunststof buitendeur is een uitstekende keuze vanwege o.a. de duurzaamheid, isolatie en veiligheid. Deze deuren zijn beschikbaar in uiteenlopende stijlen, kleuren en afwerkingen, waardoor je écht een deur kunt uitkiezen die past bij de stijl van je huis. Kunststof buitendeuren zijn daarnaast eenvoudig te onderhouden en ze zijn natuurlijk goed weersbestendig.

Verf je gevel in een frisse kleur

Een andere effectieve methode om je huis op te frissen is door de gevel een nieuwe verflaag te geven. Overigens kun je niet zomaar iedere kleur kiezen; er dient een vergunning bij de gemeente gevraagd te worden – er kunnen namelijk restricties gelden. Door het kleinschalig echter aan te pakken, zoals het verven van buiten kozijnen en deuren, kan de woning ook echt een heel andere look krijgen.

Creëer een aantrekkelijke voortuin

De voortuin is het eerste wat bezoekers zien en speelt dus een belangrijke rol in de uitstraling van je huis. Het ophogen van de voortuin of betegelen van de voortuin kan deze écht een moderne uitstraling geven die het huis ook direct een ander aanzien geeft. Natuursteentegels en grote plantenbakken zijn erg populair.

Vernieuw je interieur met nieuwe meubels en accessoires

Naast de buitenzijde van je huis, is het ook belangrijk uiteraard om aandacht te besteden aan het interieur. Kleine veranderingen d.m.v. accessoires kunnen grootste effecten veroorzaken. Bijna iedere bank is modern te krijgen met de juiste kussens. Iedere vloer is te upgraden met behulp van een mooi vloerkleed. Raambekleding is ook een belangrijke sfeerbepaler, evenals muurdecoratie.