Van klassiek tot modern: meubels die passen bij jouw woonstijl

Als het aankomt op het inrichten van het interieur, kom je er al erg snel achter dat je de keuze hebt uit verschillende soorten stijlen. En gaat je hart sneller kloppen van een moderne (en minimalistische) stijl? Of ben je meer en meer aan het overwegen om een klassieke stijl door te trekken in het hele huis? Dan zijn er een aantal elementen waar je altijd rekening mee kunt houden. Het doel van het interieur is om het vooral rustig te houden en je te laten genieten van een tijdloze uitstraling. Is je interesse gewekt? Hoe je hier het beste mee aan de slag kunt gaan, lees je hier.

Maak gebruik van meubilair in strakke lijnen en tijdloze stoffen voor een modern interieur

Ga je je woning een keer goed opnieuw inrichten? Dan staat het uitzoeken van nieuw meubilair als een van de eerste dingen op je to-do lijstje. Ga je voor een interieur in een moderne stijl? Of toch voor een klassieke stijl? Dan is het erg verstandig om te kiezen voor meubelstukken in strakke lijnen. Denk daarbij aan een groene hoekbank op strakke rechthoekige pootjes en een zwevend tv meubel zonder teveel poespas eromheen. Op het gebied van de stof van het meubilair zijn linnen, leder en een teddy stof bijzonder geliefd. In een woonwinkel krijg je altijd een goed beeld van de beschikbare stoffen en je kunt vertrouwen op een eerlijk advies, zodat het uitzoeken van een modern interieur in een mum van tijd gedaan is.

Een klassiek interieur herken je aan deze dingen

Gaat je hart net even wat sneller kloppen van een prachtig klassiek interieur? Tijdens het shoppen van het meubilair zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Zoek luxe stoffen zoals velvet en leer uit en maak gebruik van lichte kleuren. En ga daarnaast ook meteen op zoek naar prints van oude meesters in je favoriete stijl.

Een rustig en neutraal kleurenpalet in de volledige ruimte

Tijdens het uitzoeken van het meubilair, ga je vast en zeker meteen rekening houden met het kleurgebruik. Dit kan de moderne woonstijl immers nog meer versterken. Probeer altijd te werken met een rustig en neutraal kleurenpalet, bestaande uit kleuren zoals grijs, beige en gebroken wit. Door dit kleurenpalet toe te passen, zorg je meteen voor erg veel rust en een tijdloos karakter in huis. En hierdoor kun je op lange termijn nog steeds genieten van een prachtig totaalplaatje.

Beperk het gebruik van woonaccessoires en investeer in mooie blikvangers

Een interieur in een moderne stijl staat voor een groot deel bekend om het minimalisme. Stem daar het gebruik van de woonaccessoires dus ook altijd goed op af. Probeer niet om een overdaad aan accessoires in huis te halen, maar kies in plaats daarvan eerder voor een aantal waanzinnige blikvangers. Denk daarbij aan een enkele grote plant in een prachtige bloempot, een paar grote kaarsen en een kunstwerk aan de muur. Verdiep je daarom ook altijd goed in het aanbod aan woonaccessoires, zodat je net even wat gerichter de juiste keuze kunt maken.

Breng een bezoek aan een woonwinkel bij jou in de buurt

Kun je niet wachten om jouw interieur in een nieuw jasje te steken? En kies je bijvoorbeeld graag voor een klassiek of een modern interieur? Kies dan bijvoorbeeld voor meubels kopen bij Montel? Je kunt dan altijd vertrouwen op de hoogste kwaliteit en je maakt kennis met de leukste trends van dit moment. Ook denkt een gespecialiseerde medewerker maar al te graag mee en voorziet je van een advies op maat.