De tegeltrends van 2024

Met de komst van het nieuwe seizoen zijn de mooiste woontrends van 2024 alweer mooi uitgekristalliseerd, zo ook op gebied van badkamertrends. Vooral op het gebied van badkamertegels zijn er veel trends die dit jaar hun intrede gaan maken. Ben je op zoek naar een nieuwe badkamer en wil je graag weten wat de laatste tegeltrends zijn? Wij hebben ze voor je uitgelicht.

Travertin

Travertin is een natuurproduct dat gemaakt wordt van kalk uit waterbronnen. De travertin die de meeste winkels aanbieden is een imitatie materiaal, maar is vrijwel niet van de echte travertin te onderscheiden. De tegels kun je herkennen aan de poriën, wat de tegel ook zo uniek maakt. Het patroon heeft wat weg van marmerlook, maar is vaak een stuk verfijnder. De tegels worden veelal uitgevoerd in het beige, zand of bruin en hebben daardoor een warme en natuurlijke uitstraling.

Marmerlook

Marmerlook is echt helemaal terug van weggeweest. Waar vroeger vooral gekozen werd voor witte marmerlook tegels met een zwarte ader, kan het nu niet opvallend genoeg. Vooral de glanzende tegels met een opvallende kleur en ader worden aankomend jaar erg populair. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte tegel met een koperkleurige ader. Of aan een groene tegel met een witte ader. Met marmerlook tegels kun je helemaal uitpakken in de badkamer en een unieke ruimte creëren.

Tegels met reliëf

Tegels met reliëf zijn niet helemaal nieuw meer, we zagen ze afgelopen jaar ook al terug in de badkamer. Maar dit jaar zullen er meer kleuren en variaties in de winkel worden aangeboden. Tegels met reliëf hebben een speelse en tegelijkertijd ook luxe uitstraling. Ze worden vaak in houtlook aangeboden, wat de tegels voor vrijwel iedere badkamerstijl geschikt maakt.

Hoe groter hoe beter

De 60×60 cm tegel is jarenlang het standaardformaat geweest. Je zag dit formaat tegel in vrijwel iedere badkamer terug. Maar het formaat zal plaats gaan maken voor veel grotere tegels. Denk bijvoorbeeld aan 80×80 cm of 60×120 cm tegels, hoe groter hoe beter! Niet alleen ogen grote tegels erg luxe en stijlvol in de badkamer, het brengt ook nog een praktisch voordeel met zich mee. Wanneer je voor grotere tegels kiest, heb je ook minder voegen in de badkamer. Dit scheelt natuurlijk weer schoonmaken.

Aardetinten

Naast de opvallendere tegels kun je dit jaar ook gewoon nog voor de wat meer ingetogen varianten kiezen. Als we kijken naar de kleuren die erg populair zullen worden, zijn het vooral de aardetinten die naar voren komen. Hierbij kun je denken aan beige, taupe, terracotta, maar ook aan vaalgroen en grijsblauw. De aardetinten zijn vooral populair door de warme en neutrale uitstraling. Je kunt hiermee makkelijk voor een kleur in de badkamer kiezen zonder dat de badkamer erg druk wordt.

Bezoek een badkamerwinkel

Als je graag meer van deze trends wil weten en zien, kun je een badkamerwinkel bezoeken. In de winkels staan vaak meerdere badkamers opgesteld en zijn voorzien van de laatste trends. Zo bieden de winkels van Sani4All een ruim assortiment aan badkamers die allemaal voorzien zijn van de nieuwste trends. Je kunt daar dus inspiratie opdoen voor je nieuwe badkamer(tegels).