4 x tips Wanddecoratie trends van dit moment!

Een blote muur in je huis kan nogal snel saai en inspiratieloos lijken. Maar geen paniek, er zijn zat leuke manieren om die muur op te pimpen en je interieur die extra schwung te geven. In dit artikel gooien we je vier tips om van die kale muur een echte blikvanger te maken. Dus, rol je mouwen op, want we gaan die saaie muur omtoveren tot iets waanzinnigs!

Behang als eyecatcher

Behang is een uitstekende manier om een kale muur direct van wat leven te voorzien. Met behang kun je eindeloos variëren in kleur, patroon en textuur, waardoor je de sfeer in een ruimte volledig kan veranderen. Kies bijvoorbeeld voor een opvallend behang met een trendy print om een statement te maken, of ga juist voor een rustige tint voor een ingetogen uitstraling. Behang is relatief eenvoudig aan te brengen en ook weer te verwijderen, waardoor het een snelle en effectieve manier is om je muur op te accenturen.

Vliesbehang voor een strakke look

Vliesbehang is een speciaal soort behang dat steeds populairder wordt vanwege de vele voordelen die het biedt. Vliesbehang is namelijk zeer sterk en scheurvast, waardoor het gemakkelijk aan te brengen is en een strak resultaat oplevert. Daarnaast is vliesbehang ook eenvoudig te verwijderen en laat het geen lijmresten achter op de muur. Dankzij de mooie afwerking en duurzaamheid van vliesbehang is het een uitstekende keuze voor het opfleuren van een kale muur. Vliesbehang kan beschadigde muren in tact houden; een bijkomend voordeel voor muren van slechte kwaliteit.

Maak gebruik van wanddecoratie

Naast behang is wanddecoratie een andere manier om een kale muur te voorzien van wat extra flair. Denk hierbij aan schilderijen in cirkelvorm, foto’s, posters, spiegels of wandplanken. Door verschillende elementen te combineren en op een speelse manier te rangschikken, creëer je een unieke en persoonlijke sfeer in de ruimte. Kies bijvoorbeeld voor een mix van verschillende formaten en materialen om een speels effect te creëren, of ga juist voor een strakke en minimalistische uitstraling door te kiezen voor één groot kunstwerk als eyecatcher.

Muurbekleding

Muurbekleding is zeer eigentijds! We zien dan vooral houten wandpanelen en steenstrips terugkeren als dé muurtrends. Beiden zorgen voor een geweldige accentmuur, wat mooi uitkomt bij de zithoek, eethoek of tv wand. Zowel houten wandpanelen en steenstrips zijn ook nog eens eenvoudig te plaatsen: dé muurtrend van dit moment!

Planten als natuurlijke decoratie

Planten zijn een prachtige toevoeging aan elk interieur en kunnen ook een kale muur direct opfleuren. Hang bijvoorbeeld een aantal plantenhangers op aan de muur of plaats een grote kamerplant in een mooie pot voor een groen accent. Planten zorgen niet alleen voor een natuurlijke en frisse uitstraling, maar dragen ook bij aan een gezondere leefomgeving. Kies voor planten die passen bij de lichtinval en ruimte in de kamer, zodat ze optimaal kunnen gedijen en een echte eyecatcher vormen.