Is plakfolie makkelijk op te plakken?

Vaak wordt er gedacht dat het product plakfolie moeilijk is om aan te brengen. Dat is alleen niet het geval! Wel is het zo dat hoe vaker je het gebruikt hoe makkelijker het ook wordt. Het is belangrijk dat je veel water gebruikt bij het opplakken van folie. Hierdoor zit het namelijk niet direct vastgeplakt en kun je het nog iets corrigeren. Dit maakt het aanbrengen ervan net even wat gemakkelijker. Ook is het belangrijk dat je goed voorbereid begint met de juiste tools en stappen voor het aanbrengen. Als je dit allemaal op orde hebt moet het toch wel goed gaan!

Waar kun je plakfolie voor gebruiken?

Het fijne aan plakfolie is dat het ook nog eens een heel multifunctioneel product is. Je kunt het namelijk op meerdere plekken aanbrengen. Denk hierbij aan de volgende plekken:

  • Tafel/kast: Een tafel of is een dure aanschaf en vervang je dus niet zomaar. Alleen als je uitgekeken bent op het uiterlijk van de tafel of kast is het leuk hier iets mee te doen. Dan is het leuk idee om hier plakfolie voor te gebruiken. Zo creëer je een nieuwe look in een handomdraai.
  • Keuken: Het vervangen van een keuken doe je niet zomaar, want dit loopt al gauw op in de duizenden euro’s. Dan is het gebruik van interieurfolie zeer aan te raden. Dit is een net wat stevigere folie dan plakfolie. Ook is deze krasbestendiger en spatwaterbestendig. Je kunt de interieurfolie dan gebruiken voor het aanrechtblad en de fronten van kastdeuren en lades.
  • Muur: Niet elke muur is de beplakken door bijvoorbeeld reliëf of spachtelputz. Heb je een gladde, vlakke muur? Dan kan deze vaak wel beplakt worden. Wel kan dit alleen met interieurfolie. Hiervoor moet vaak ook een primer gebruikt worden, lees daarom altijd goed de handleiding.
  • Deur: Een deur is leuk om te schilderen, maar wat nog veel leuker is dat is een print. Alleen is dit niet zomaar op je deur te krijgen tenzij je goed kan schilderen of tekenen. Dan is plakfolie echt een uitkomst omdat je zo in een handomdraai een leuke print op de deur hebt. Ook nog een voordeel, plakfolie hoeft niet te drogen in tegenstelling tot verf.

Nog op zoek naar een mooi plakfolie met de benodigde tools? Bij www.plakfoliewebshop.nlvind je een ruim assortiment aan plakfolie en de bijbehorende tools. Zeker eens een kijkje nemen waard!

Is plakfolie ook weer te verwijderen?

Nog een voordeel aan het gebruik van plakfolie is dat het ook weer verwijderd kan worden. Dat is fijn als je na een tijdje weer eens een nieuwe look wilt. Dan kun je heel gemakkelijk het folie verwijderen en kiezen voor iets anders. Wel is het zo dat hoe langer het vast zit hoe vaster het ook gaat zitten. Het is dan ook aan te raden het folie iets te verwarmen voordat je het verwijdert. Hierdoor wordt de lijmlaag iets weker en kun je het gemakkelijker loshalen. Wel kunnen er lijmresten achterblijven. De lijmresten kun je gemakkelijk verwijderen met stickeroplosser.