Eerste kindje op komst? Dit zijn 4 tips om alles in de kinderkamer te hebben!

De verwachting van een eerste kindje is een bijzondere en spannende gebeurtenis voor nieuwe ouders. Een van de leukste dingen om te doen ter voorbereiding is het inrichten van de kinderkamer. Maar waar moet je allemaal aan denken wanneer je de kamer inricht en wat heb je eigenlijk nodig? In dit artikel helpen we je graag een handje op weg en delen we 4 handige tips om je helemaal voor te bereiden voor de komst van jullie kleintje.

Maak een checklist

Voordat je begint met het inrichten van de kinderkamer is het handig om een checklist te maken. Schrijf hier alles in op wat je nodig hebt voor de babykamer zoals een ledikantje, commode, kast en een babybox. Het is natuurlijk ook belangrijk om accessoires toe te voegen om het helemaal gezellig te maken. Leuke kussens, een kleedje en beddengoed kunnen de sfeer in de kamer maken. Door een checklist te maken weet je zeker dat je niks vergeet en alles op tijd in huis hebt voor de komst van jullie kindje.

Kies voor kwaliteit en duurzaamheid

Als het gaat om meubels voor de kinderkamer is het belangrijk om te kiezen voor kwaliteit en duurzaamheid. Meubels van goede kwaliteit gaan langer mee en zijn veiliger voor je kindje. Wanneer je voor goedkope materialen kiest, loop je het gevaar dat materialen afbreken. Dit kan zorgen voor verstikkingsgevaar. Een merk dat bekend staat om zijn kwalitatieve en duurzame meubels is Petite Amélie. Petite Amélie biedt een ruim assortiment aan meubels en accessoires voor de kinderkamer die niet alleen mooi zijn, maar ook veilig en praktisch. Denk hierbij aan ledikantjes, commodes, kasten en babyboxen van hoogwaardige materialen.

Maak de kinderkamer persoonlijk

Wat is er leuker dan de kinderkamer persoonlijk te maken? Kies daarom voor accessoires die passen bij jullie smaak en stijl. Denk bijvoorbeeld aan een kleurrijk vloerkleed, schattige knuffels en mooie posters aan de muur. Daarnaast kan het ook leuk zijn om foto’s op te hangen die iets voor jullie betekenen. Dit kunnen foto’s zijn voor de geboorte of vlak daarna. Als ouders zullen jullie ook veel tijd spenderen in de kamer, denk dus ook goed na over wat jullie leuk en praktisch vinden.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Met de komst van een kindje komen er ook veel extra spullen in huis. Dit is iets wat veel jonge ouders vergeten. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte in de kinderkamer. Kies bijvoorbeeld voor een ruime kast waar je alle kleding, luiers en andere benodigdheden in kunt opbergen. Ook een commode met lades of mandjes is handig om spulletjes georganiseerd te houden. Zo houd je de kinderkamer netjes en overzichtelijk en kun je makkelijk bij alles wat je nodig hebt voor de verzorging van jullie kindje.