Slaapkamer weer eigentijds inrichten

De slaapkamer is in menig huishouden nog steeds -onbedoeld- een ondergeschoven kindje. Wanneer je een nieuwe woning betrekt, ga je vaak vol enthousiasme aan de slag met het inrichten van de hele woning.

Ook de slaapkamer wordt hierbij natuurlijk niet vergeten en goed onder handen genomen. Maar dan, wanneer je een half jaar verder bent, is het vaak zo dat de woonkamer nog steeds goed aan kant is, maar die slaapkamer… dat is ondertussen een ongeorganiseerde vergaarbak geworden van rondslingerende kleding en andere troepjes. Dat moet natuurlijk anders!

Aan de slag!

Ook ontevreden over de staat waarin je slaapkamer verkeert? Een slaapkamer hoort rust uit te stralen en opgeruimd te zijn. Wanneer je ’s avonds moe naar de slaapkamer gaat, is het wel zo prettig als deze opgeruimd is en harmonie uitstraalt. Maar helaas komt het er vaak niet van; we vergeten letterlijk de slaapkamer, tot dat we er ’s avonds naar toe gaan, om ons vervolgens voor te nemen deze eens goed op te ruimen. Het allermakkelijkste om je slaapkamer weer om te toveren tot een heerlijke plek, is gewoon eens 2 uur in te roosteren waarin je de slaapkamer onder handen neemt.

 • Reserveer 2 uur om je slaapkamer schoon te maken en te herindelen
 • Neem schoonmaakmiddel en vuilniszakken mee
 • Doe de ramen wijd open
 • Gooi overbodige dingen weg
 • Her-organiseer je kledingkast
 • Klop vloerkleden uit, of was deze
 • Stof de hele slaapkamer goed uit
 • Stofzuig vervolgens de hele slaapkamer

Herinrichting

 • Er zijn geen grootse veranderingen nodig om je slaapkamer weer eigentijds te maken. Zelfs een witte saaie muur is in een handomdraai modieus, wanneer je deze voorziet van een mooie muurtekst (verkrijgbaar als muurstickers b.v.).
 • Zorg voor modieus, fris beddengoed
 • Toe aan nieuwe vloerkleden of slaapkamer accessoires? Laat je verrassen door Trendhopper!
 • Houd in principe de slaapkamer in rustige tinten. Dat komt goed uit wat zandkleur is de modetrend van nu!