Uw huis beveiligen doet u zelf!

In Nederland worden er zo’n 250 inbraken per dag gepleegd. Naast de nodige materiële schade heeft een inbraak ook grote impact op de bewoners. Daarom is het belangrijk om uw huis goed te beveiligen. En dit hoeft helemaal niet duur te zijn, want het meeste kunt u helemaal zelf!

Ramen beveiligen

Om te voorkomen dat uw ramen uit het kozijn getild kunnen worden kunt u dievenklauwen of veiligheidsscharnieren plaatsen. Dievenklauwen zijn goedkoop en heel gemakkelijk zelf te plaatsen. Daarnaast is het belangrijk dat uw ramen zijn voorzien van stevige raamsluitingen die afgesloten kunnen worden met een sleutel. Ook dit kunt u vaak helemaal zelf!

Bovenlichtjes en klepraampjes

U kent ze wel, ze zitten vaak boven uw deur of vaste raam en worden bediend met een raamuitzetter. Hoewel deze raampjes vaak smal zijn, komen inbrekers toch vaak binnen via deze raampjes. Om dit te voorkomen kunt u een afsluitbare raamuitzetter plaatsen. Mocht u toch graag willen ventileren, dan kunt u ervoor kiezen om een barrièrestang te monteren.

Deuren beveiligen

Ook deuren kunt u voorzien van dievenklauwen of veiligheidsscharnieren. Check ook of uw deur is voorzien van een veiligheidsslot met daarin een veiligheidscilinder. Is dit niet het geval dan kunt u deze eenvoudig vervangen of extra oplegsloten plaatsen. Om uw slot te beschermen tegen inboren, afbreken of uittrekken, is het belangrijk dat u veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging plaatst. Dit speciale deurbeslag kan namelijk niet afgebroken worden en voorkomt dat men van buitenaf bij uw cilinder kan komen.

Let op het SKG keurmerk

Let bij de aanschaf van inbraakwerend hang- en sluitwerk op het SKG keurmerk met de sterren. Hoe meer sterren er op staan hoe beter uw slot, raamsluiting of beslag is beveiligd. Het SKG keurmerk geeft aan dat het artikel is getest op kwaliteit en inbraakwerendheid door de Stichting Kwaliteit Gevelbouw.