Tips om je ramen kraakhelder te krijgen

Heeft u altijd al schone en streeploze ramen willen hebben? Dat kan vaak voordeliger en eenvoudiger dan u denkt. U leest hier 3 tips om uw ramen eenvoudig schoon te maken.

Tip 1: De eerste tip is niet voor de hand liggend. Het is een goedkoop object, dat vrijwel iedereen in huis heeft. Het gaat hier simpelweg over een ui. Voordat u het glas in de ramen en deuren gaat schoonmaken, vult u een emmer met lauw water, met daarin een halve gepelde ui. De ui zorgt ervoor dat uw ramen schoon en streeploos worden. U neemt het gewoon af met een spons en maakt het met een zeem, trekker of een keukenrol droog, dus niets anders dan normaal.

Tip 2: Nog een voordelige tip die ervoor zorgt dat uw ramen gemakkelijk schoon worden. Neem water met daarin een scheut schoonmaakazijn. Uw ramen worden vaak vuil door vet, vettige ramen bederven het uitzicht en worden minder mooi. Gebruik daarom bij het schoonmaken een sop dat vet makkelijk weg kan halen.Een voordelige oplossing die zeker effectief wordt bevonden is schoonmaakazijn.

Tip 3: Heeft u net uw ramen schoongemaakt en ziet u dat er toch een streep is achtergebleven? Deze zijn gemakkelijk weg te halen met een oude krant. Hoe komt het dat u met een krant gemakkelijk strepen en vlekken kunt verwijderen van ramen? Dat komt doordat het krantenpapier weinig pluizen achterlaat. De vezels zullen bij een krant niet afzonderlijk loskomen, zoals bij een papieren handdoek wel het geval is en dit is de oorzaak van pluisjes.

Tip 4: U gebruikt het wellicht al voor uw auto, maar het werkt ook goed voor uw ramen. We hebben het over autoshampoo met wax. De wax zorgt er namelijk voor dat eventueel vuil en regen er gemakkelijk afloopt. Als u hier langer gebruik van gaat maken, er een wax laagje over op uw ramen. Dit betekent voor u dat u uw ramen al schoon kan maken door er alleen een emmer water overheen te gooien.

Tevreden? Lees hier meer schoonmaaktips!