Wat is het verschil tussen een coatingvloer en gietvloer?

Nogal wat mensen, blijkt in de praktijk, gaan er automatisch vanuit dat een coatingvloer en een gietvloer hetzelfde zijn. Dat is echter niet volledig het geval. De twee termen “coatingvloer” en “gietvloer” worden vaak met elkaar verward. We leggen binnen dit artikel uit welke verschillen er specifiek zijn.

De toplaag van een coatingvloer is dunner

Op het eerste oog zie je mogelijk gering verschil tussen een coatingvloer en een gietvloer. Een coatingvloer heeft dezelfde pluspunten als een gietvloer. Zo is het vlot te onderhouden, kun je het simpel zuiver maken en heeft het een moderne uitstraling. Het grote verschil is dat de bovenlaag van een coatingvloer dunner is dan die van een gietvloer. De coating van een vloercoating is dikwijls niet dikker dan 1 millimeter. In de basis is het mogelijk om een vloercoating aan te brengen op de gietvloer.

epoxyvloer-voorbeeld

 

De voordelen van een coatingvloer

Het belangrijkste voordeel van een coatingvloer is dat het er erg strak uit ziet. Daarnaast geeft het een stukje extra protectie. Met een coatingvloer beschik je over een bijzondere uitstraling, omdat de samenstelling door de coating waarneembaar blijft. Om het contrast met eigen ogen te bekijken raad ik je aan om bijvoorbeeld een showroom te bezoeken. Die zijn er genoeg en bij het gros van deze bedrijven kun je langskomen op afspraak. Wil je meer weten? Kijk dan eens op onze website. Hier vind je veel info over gietvloeren in het algemeen en bovendien is het mogelijk om een afspraak te maken. Daarnaast kun je een prijsopgave opvragen via de site.
Een coatingvloer kost minder in vergelijking met een gietvloer. Dit komt omdat de grondstoffen welke gebruikt wordt vele malen lager is bij een vloercoating dan bij een gietvloer. Ook zit er minder werk in het aanbrengen van een vloercoating dan bij een gietvloer. Aan de andere kant is de duurzaamheid en slijtvastheid van allebei de vloeren verschillend; de gietvloer zal een langere levensduur hebben dan een vloercoating die daarom doorgaans na enige jaren wederom vernieuwd moet worden.

Alternatieven

Er zijn ook zeer interessante alternatieven, denk bijvoorbeeld aan epoxyvloeren of troffelvloeren. Wil je hierover meer weten, bezoek dan de website van vloerenspecialist Kornuyt.

gietvloeren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer informatie over uiteenlopende type vloeren