Onlinegroen beukenhaag

Beukenhaag is een veel voorkomende haagvorm, Dit is omdat deze prijs gunstig is en mooie kleuren in de zomer en winter hebben.met prachtig blad dat in de winter heel karakteristiek wel verdord, maar toch aan de plant blijft hangen. Elke seizoen heeft die een andere kleur.

Hoeveel beuken per meter voor een mooie haag

Een beukenhaag is eigenlijk een haag van meerdere beukenplanten.Je kun ze een in een enkele rij planten maar ook in een dubbele rij. Tegenwoordig zijn er ook een aantal andere optie's zoals een kant-en-klaar-beukenhaag Maar wil je een strakke haag van de beuk, kies er dan voor om vijf planten per strekkende meter neer te zetten. Wat ook mooi is, is een dubbele beukenhaag. In dat geval moet je rekenen met negen planten per strekkende meter. Je kunt de beukenhaag het hele jaar door planten, echter van oktober tot juni is de beste tijd.

Terug in de tijd

Gaan we nog even terug in de tijd, dan zien we de beukenhaag als eerste massaal in Nederland verschijnen als windsingel. Dit is een rij met bomen, die dwars op de wind gezet werd met als doel de wind te breken. Vooral bij boerderijen was zo’n windsingel te vinden. De beukenhaag diende in die tijd dus vooral als windscherm. De windsingels gingen jarenlang mee en zijn eigenlijk nog steeds een kenmerk voor het platteland. Overigens werden de hagen niet alleen gebruikt om in de luwte te kunnen blijven, ook lelijke zaken werden achter de haag verstopt. Zo bleef het erf een beetje opgeruimd. De natuur had baat bij deze windsingels en nog steeds zijn er natuurbeheerders met deze vorm van beplanting in de weer. Er zitten niet veel verschil in de beukenhaag of haagbeuk.