Inspiratie: richt je tuin in als een beachbar

Richt je tuin in als een beachbar

Kan je ook niet wachten om op vakantie te gaan? Heerlijk overdag op het strand liggen om vervolgens te lunchen of af te zakken in een beachbar. Op deze plekken krijg je altijd het echte vakantiegevoel. Ook in Nederland zie je steeds meer van deze barretjes opduiken, ook in binnensteden. Daar kan je even ontsnappen aan de dagelijkse praktijk. Je kan daarom ieder weekend naar een beachbar gaan, maar hoe tof zou het zijn om zelf een beachbar in te richten in je tuin? Met de volgende tips is dat een makkelijke klus.

Zitplek

Het is natuurlijk belangrijk om een goede zitplek te hebben. Zorg dat deze op de juiste plek in je tuin is, zodat je genoeg zon kan vangen. Wanneer je de juiste plek gevonden hebt, dan is het tijd om meubels uit te zoeken. Denk hierbij niet alleen aan een loungeset of tuinset. De laatste jaren zien we namelijk een leuke beachbar-trend waarbij je heerlijk kan uitrusten op een strandstoel of zitzak. Je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat al je meubels, zeker je zitzak, geschikt zijn voor outdoor gebruik.

Decoratie

De decoratie van je tuin kan een groot verschil maken in de ambiance die je opzet. Ga hier voor tropische versieren met veel wit, groen en felle kleuren. Probeer zwarte meubels te vermijden; deze kunnen weliswaar heel mooi zijn, maar toch zie je ze niet vaak terug in beachbars. Als je nog een stapje verder wil gaan, kan je ervoor kiezen om zand te storten, zodat je echt het strandgevoel hebt.

Natuurlijk mag een barbecue niet ontbreken. Heb je niet genoeg ruimte voor een buitenkeuken, dan zijn losse barbecue’s ideaal, de gemiddelde barbecue doet tegenwoordig weinig onder voor een buitenkeuken. Je kunt gewoon op gas grillen met deze losse units. Tip: check de collectie van Weber barbecue.

Bestrating

Zoals gezegd zou je zand kunnen storten om een echt strandgevoel te krijgen, maar toch zijn er andere manieren om een beachbar sfeer te creëren. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor leuke vlondertegels of licht gekleurde siertegels.