Nieuwste generatie vouwgordijnen; modern en praktisch

Vouwgordijnen zijn niet meer weg te denken uit ons interieur. Maar wist je dat de nieuwste generatie vouwgordijnen niet alleen prachtig van design zijn, maar ook nog eens bijzonder praktisch in gebruik? 

Nooit meer getob met handmatige vouwgordijnen

Dit behoort tot het verleden bij het gebruik van elektrische vouwgordijnen

Herkenbaar voor de meesten onder ons is het getob met vouwgordijnen tijdens het laten zakken en optrekken; je moet het namelijk in je vingers hebben om alle touwtjes gelijktijdig strak aan te trekken. Doe je dit niet in één beweging, dan krijg je scheef opgetrokken gordijnen. Een reden om vouwgordijnen, wanneer deze eenmaal op de gewenste hoogte hangen, niet meer naar boven of beneden bij te stellen. En dat is zonde.

Wist je dat dit gehannes tegenwoordig eigenlijk helemaal niet meer nodig is? Haal het optimale uit je vouwgordijnen, dankzij moderne technieken.  

Elektrische vouwgordijnen? Zó handig!

Vouwgordijnen zijn altijd op maat bestelbaar, in diverse soorten stoffen en uitvoeringen (waaronder vitrage, of batist). Je bent dus niet per se afhankelijk van wat bouwmarkten, of interieurzaken in hun assortiment aanbieden. 

Elektrische vouwgordijnen zorgen voor een altijd egaal effect

Zijn de gewenste stof en kleur gekozen, dan doe je er verstandig aan om voor elektrische vouwgordijnen te kiezen. Deze kennen namelijk 2 grote voordelen ten opzichte van traditionele vouwgordijnen.

  1. Inbraakpreventief: Elektrische gordijnen zijn via de bijgeleverde afstandsbediening te bedienen, maar ook via een app in je smartphone. Dit houdt in dat je ook op afstand, zoals tijdens vakantie, je elektrische vouwgordijnen kunt bedienen. Je woning zal een bewoonde indruk maken hierdoor.
  2. Optimaal gebruik: Elektrische vouwgordijnen zijn doorlopend naar wens aanpassen; de gordijnen blijven even keurig en strak in het gareel. Deze gordijnen lenen zich dus bij uitstek voor een actief gebruik. Daar waar de handmatige vouwgordijn gaat scheef hangen en touwtjes in de war kunnen raken, behoort dit ongemak dankzij de elektrische gordijnen tot het verleden. 

Elektrische gordijnen

Elektrische, hangende gordijnen, zijn eveneens ideaal voor het moderne huishouden. Nooit meer jezelf achter meubelen langs manoeuvreren om de gordijnen dicht te doen. En ook deze zijn via smartapparatuur bedienbaar, waardoor de woning bewoond lijkt tijdens je afwezigheid.

Een mooie combinatie vormen elektrische hanggordijnen tezamen met overgordijnen. Overgordijnen houden inkijk van buitenaf tegen wanneer het donker is, maar zorgen ook nog voor een goede isolerende werking tijdens kouperiodes. Wie overgordijnen gebruikt kent de verschillen! 

  • Vanzelfsprekend zijn vouwgordijnen ook prima te combineren met overgordijnen. Ton-sur-ton zorgt voor een extra mooi effect!
  • Elektrisch bedienbare hanggordijnen zijn in vele stoffen, diktes en plooischikkingen verkrijgbaar.