In welke periode het beste een opzetzwembad kopen?

 

De zomer zit er nu al op, het koude weer werkt niet mee om nog zomerse uitjes te ondernemen en het opblaasbadje in de achtertuin verdwijnt alweer terug in de schuur tot volgend jaar.

Zwembad kopen?

De kinderen hebben lekker kunnen zwemmen, maar jijzelf hebt geen minuut in het water gezeten. Om toch lekker af te koelen tijdens de zomer is er ook voor volwassenen een opzetzwembad voor in de achtertuin. Wanneer kun je dan het beste een zwembad kopen?

Kies voor een opzetzwembad

Wacht niet tot komend jaar wanneer de temperaturen weer stijgen; dan is het vaak al te laat om er op tijd over na te denken en zijn de nieuwste modellen al uitverkocht, laat staan dat je nog kan profiteren van een aanbiedingsprijs.

Koop je zwembad dus op tijd en zo vroeg mogelijk in het jaar. In deze periode zijn de opzetzwembaden het beste geprijsd en zijn de nieuwste modellen net op de markt. Een win-win situatie. Omdat je niet de eerste bent die erover nadenkt om een opzetzwembad te kopen is op tijd zijn met je beslissing dan ook een must.

Ook voor kinderen?

Een opzetzwembad is ook ideaal voor kinderen. Vaak zijn kikkerbadjes klein en niet echt geschikt om in te zwemmen, maar meer voor waterpret bestemd. Alhoewel opzetzwembaden veel groter zijn, toch zijn ze uitstekend voor kinderen.

Afhankelijk van hoe groot je het zwembad wilt hebben, en de ruimte die je ervoor beschikbaar hebt, zijn de meeste opzetzwembaden in diameter beschikbaar van 3-9 meter en met een randhoogte van 0,5-1,20 meter hoog. Hierin kun je dus variëren om de juiste hoogte en grootte te kiezen afhankelijk van hoe oud de kinderen zijn. Daarbij zijn opzetzwembaden uit te rusten met een zwembadtrap, zodat ook de kinderen makkelijk in het uit het bad kunnen komen.

Toch kiezen voor een inbouwzwembad?

Heb je een permanente zwembad in gedachten dan is tijd nemen zeker geen overbodige luxe om je beslissing te nemen en hierop voorbereidingen te treffen. Het belangrijkste hierin is om na te gaan hoe vaak je hier gebruik van wilt of gaat maken vergeleken met een opzetzwembad die duidelijk goedkoper zijn en op te bergen zijn.

Permanente inbouw zwembaden zijn lang niet meer zo duur als vroeger maar vergen nog steeds een investering in geld en tijd. Omdat in tegenstelling tot een opzetzwembad, een inbouwzwembad blijvend is moet je van tevoren duidelijk hebben waar die komt te liggen, hoe groot die mag zijn en wat het design gaat worden. Laat je dus goed informeren over de mogelijkheden want eenmaal ingebouwd is die niet meer op te bergen uiteraard.