Zelf je huis inrichten?

Hoe heb jij je huis ingericht? En heb je daarbij gelet op de heersende trends, of ben je gewoon naar eigen visie aan de slag gegaan?

Hoe bepaal je wat juist is?

Als je verschillende interieurmagazines en tv-programma’s mag geloven zijn er bepaalde aspecten die meegenomen moéten worden. Kordate stylisten met een uitgesproken smaak doen geen moeite om hun afkeer te verbergen als zij een interieur zien dat niet aan hun eisen voldoet. Hoe kun je hier wonen! Dit kan echt niet meer, dit moet helemaal anders.

Alhoewel het leuk vermaak kan zijn om dit soort programma’s of reportages te bekijken, eigenlijk is het nogal raar dat anderen bepalen hoe een huis eruit zou moeten of mogen zien. Bepalen de bewoners dat niet gewoon zelf? Zo’n lange witte wand veel te kil? Dat mag je vinden. Maar als de bewoner het prachtig vindt, wat heeft een ‘expert’ daar dan eigenlijk over te zeggen? Is het niet de bedoeling dat we ons huis vooral inrichten op een manier waar we zelf blij van worden, al voldoet het aan geen enkele interieur-eis? Tips van experts mogen welkom zijn, maar de transformatie dient wel ‘eigen’ te blijven, zodat het interieur geen vervreemd effect oplevert.

Is afwijkend ‘raar’?

Mensen zijn van nature geneigd om datgene wat afwijkend is raar te vinden. Hieraan ligt de oorzaak van
het opvolgen van trends aan ten grondslag: iedereen doet het, en jij dus ook. Toch zijn er gelukkig veel mensen die misschien de trend wel deels volgen, maar hier wel vooral hun eigen draai aan geven.

Het is belangrijk om uit alle spullen, kleuren en stijlen waar je uit kunt kiezen als je je huis
inricht, vooral dat te kiezen waar jij je prettig in voelt. Een sfeer te creëren die jij prettig vindt en waarin je je thuis voelt. Dat klinkt gemakkelijk, maar blijkt in de praktijk nog best lastig te kunnen zijn. Want wat vind je nu echt leuk, als je de mening en smaak van anderen compleet mag negeren? Om dat in kaart te brengen kan het goed zijn om een expert in te schakelen. Niet iemand die jou aan de kant zet en direct je huis op zijn of haar manier in gaat richten, laat die mensen maar lekker op tv blijven, maar een goede interieurarchitect die jouw wensen in kaart brengt en samen met jou op zoek gaat naar wat jij mooi en belangrijk vindt in een interieur. Juist door hier iemand bij te halen die het professioneel bekijkt, kun jij
beter ontdekken wat nu precies jouw smaak is, en hoe je dit in een inrichting kan vertalen.

Je vindt dit soort experts verspreid door het land. Zoek je een binnenhuisarchitect Antwerpen? Of een binnenhuisarchitect Brasschaat? Overal zijn mensen te vinden die jou graag willen helpen met deze klus.