Dit zijn de keukentrends voor 2020

Het jaar 2020 is in gang en dat betekent dat hier ook nieuwe trends bij komen kijken! Ook de keuken moet eraan geloven want er zijn weer een aantal prachtige details die toegevoegd moeten worden. Zo worden we steeds meer één met de natuur en worden er gouden accessoires geplaatst. Ben jij benieuwd naar de verrassende woontrends van 2020? Lees dan snel verder en ontdek hoe jij jouw keuken helemaal 2020 klaar maakt! 

  1. Een duurzame uitstraling

Duurzaamheid is iets waar al lang over gesproken wordt, maar vaak niet heel veel mee wordt gedaan. Toch, anno 2020, begint duurzaamheid steeds een belangrijkere rol te spelen in onze levens. En dit nemen we ook mee de keuken in. Keukens worden steeds meer met duurzame materialen ontworpen. Over al in de wereld wordt er steeds meer geëxperimenteerd met het gebruiken van overgebleven materialen. Zo wordt het ook steeds meer gerecycled. Van de gerecyclede materialen worden nieuwe producten gemaakt. Denk bij een keuken bijvoorbeeld aan een duurzaam werkblad van gerecyclede materialen. Deze trend zie je niet alleen in keuken, maar ook in de rest van de woning terugkomen. Dat dit een verantwoordelijke trend is, is een feit. 

  1. Natuurlijke materialen en kleuren

Aardse tinten, producten die geïnspireerd zijn door de natuur en houtsoorten: het is helemaal 2020! De natuur geeft een warme uitstraling, denk bijvoorbeeld aan hout, en die uitstraling willen we ook in huis halen. Natuurlijk werken we al vanaf het begin van de mensheid met houtsoorten. Maar nu komt deze trend weer helemaal terug in combinatie met goud, messing, brons of koper. Deze combinatie zorgt ervoor dat je keuken een luxe en warme sfeer uitstraalt. Daarnaast worden er steeds meer producten gemaakt van zeegras maïs en bamboe. Dit geeft je keuken al snel een tropische touch. Ook marmer is een onmisbaar materiaal in de keuken, net als (kunst) leer. 

  1. Zwarte keukens

Het lijkt erop dat lichte en witte keukens nog lang niet hun comeback gaan maken. Zwarte keukens zijn classy. Donkere tinten geven een luxe uitstraling, zeker gecombineerd met goud, koper, messing en brons. Een ander voordeel aan een zwarte keuken, is dat het prachtig te combineren is met de rest van het interieur. Ook keukenapparaten zijn tegenwoordig volop te vinden in het zwart, maar ook in het mat zwart. 

  1. Kranen

Zoals je hierboven al las, zijn goud, brons, koper en messing kleurige materialen helemaal in. Ze materialen staan prachtige bij zwarte keukens. Goed nieuws. Bij Mastello koop je nu prachtige en zeer kwalitatieve gouden kranen, koperen kranen en rvs kranen. Deze geliefde kranen zijn uniek en hebben een zeer luxe uitstraling, waardoor het echt opvalt in jouw keuken. 

  1. Woonkeuken

Alleen koken in de keuken is in 2020 niet meer de bedoeling. De keuken wordt een plek waar iedereen samenkomt, het wordt dan ook al snel ‘het kloppend hart van het huis’ genoemd. De keuken zal steeds meer centraal komen te staan van het huis. In nieuwbouwhuizen worden grote keukens gebouwd waar iedereen kan zitten. Zelfs de woonkamer zal kleiner zijn dan de keuken. In vele woningen zie je ook steeds vaker kookeilanden terugkomen. Hier kan het hele gezin plaatsnemen en een drankje met elkaar drinken. Daarnaast wordt vaak de keuken ook doorgetrokken naar de woonkamer, waardoor het één geheel wordt. De keuken gaat zo op in het interieur waardoor verschillende stijlen gemixt worden. Hierdoor wordt jouw woning nog persoonlijker. 

 

Dit zijn de belangrijkste keukentrends van het jaar 2020. Combineer natuurlijke materialen met aardse tinten, schaf een luxe gouden kraan aan van Mastello en geniet met het hele gezin in de woonkeuken!