Waarom kiezen voor een elektrische haard? De voordelen op een rij

Elektrische haarden nemen razendsnel in populariteit toe, iets wat logischer is dan het lijkt. De elektrische haard betekent inmiddels een volwaardig alternatief voor een houtkachel of gashaard. Door recente innovaties en technische ontwikkelingen is het ‘vuur’ van de elektrische haard zo realistisch geworden, dat het bijna niet meer van houtvuur te onderscheiden is. Zelfs het geluid van knapperend vuur is aanwezig.

Alle voordelen op een rijtje

Overweegt je een haard aan te schaffen? Laat je dan verrassen door de ongekende mogelijkheden van een elektrische haard. Een haard op elektriciteit heeft zoveel mogelijkheden dat het een volwaardig alternatief is geworden voor een houtkachel of gashaard. De keuze voor een elektrische haard is een heel stuk eenvoudiger geworden, en wel hierom.

Een elektrische haard is:

– Eenvoudig in gebruik, je hoeft niet meer te slepen met hout;
– Makkelijk te installeren, een rigoureuze verbouwing of rookkanaal is niet nodig. Alleen een stopcontact;
– Milieuvriendelijk, er komen geen vervuilende stoffen vrij bij het branden;
– Multi-inzetbaar en heeft grenzeloze inbouwmogelijkheden in kasten, meubels of zelfs een cinemawall;
– Bijna niet meer te onderscheiden van een houtkachel of gashaard.

Kortom kiest je voor een elektrische haard dan haal je veel sfeer, gezelligheid en saamhorigheid in huis. Want een ding is zeker: een haard zorgt voor knusse en gezellige momenten. Wie wil er nu niet met z’n allen om het haardvuur zitten?

Techniek achter het product

De technieken waar elektrische haarden gebruik van maken zijn te verdelen in drie verschillende categorieën. Echter er zit wel wat overlap tussen en sommige haarden maken gebruik van meerdere technieken.

De meest bekende technieken zijn: waterdamp, ultra HD LED technologie, 3D-projectie. Stuk voor stuk technieken die het vuur zo perfect kunnen nabootsen dat het levensecht lijkt. Voeg daar nog eens een houtset, gloeibed of knisperend geluid aan toe en menigeen ziet het verschil niet meer tussen een elektrische haard of een gashaard.