Waarom is een ergonomische thuiswerkplek zo belangrijk?

Thuiswerken? Foto: Piotr Wilk via Unsplash
Thuiswerken? Foto: Piotr Wilk via Unsplash

Zien ze er mooi uit? Zitten ze lekker? Zit er garantie op? Zijn ze goed voor mijn gezondheid? Krijg ik er geen klachten van? Zijn ze afstelbaar? Dit zijn allemaal vragen die jij kunt stellen over bureaustoelen voor bijvoorbeeld op kantoor. Het uiterlijk wordt vaak als belangrijk gezien bij het uitzoeken van ergonomische bureaustoelen, het design, de kleur en van alles en nog wat. Maar zijn dat wel de belangrijkste eigenschappen van een ergonomische bureaustoel?

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen?

Het belangrijkste aan een bureaustoel is hoe de werknemer de stoel ervaart. Zitten de stoelen goed, voorkomen ze bepaalde nek- schouder- of rugklachten, zijn de stoelen afstelbaar op de lichaamslengte en breedte van iemand? Ook is het belangrijk om goed op te letten of een ergonomische bureaustoel afgesteld kan worden per verschillende werknemer, het is tenslotte niet altijd zo dat iedereen zijn eigen “privé-bureaustoel” heeft. Het is dan handig dat iedereen die erop gaat zitten eenvoudig de instellingen kan aanpassen op zijn eigen lichaamsmaten en wat hij of zij zelf fijn vindt.

Een ergonomische bureaustoel voor meer comfort

Een ergonomische bureaustoel is een stoel die aan de hoogste eisen wat betreft ergonomisch zitten betreft. Ergonomisch betekent het makkelijker maken van werk door een hulpmiddel. Met een ergonomische bureaustoel is een werknemer dus productiever dan met een slechte stoel! Het is dus heel belangrijk dat jouw werknemers zich goed thuis voelen op hun letterlijke zitplek. Zoek je een ergonomische bureaustoel om comfortabel te werken? Bekijk het assortiment bureaustoelen van OfficeCity.be.

Goed voor de gezondheid

Er is geen beste bureaustoel, er zijn veel verschillende stoelen die men prettig kan vinden, maar een ergonomische stoel is het beste voor de gezondheid van degene die erop zit. De ideale houding zorgt ervoor dat de hoeken van armen en benen 90 graden zijn als er zittend wordt gewerkt aan een bureau. Om dit te bereiken is het belangrijk dat de zitting, armleuningen en lendensteun versteld kunnen worden. Bureaustoelen kunnen meestal tot 120 kilo dragen, maar er zijn ook speciale bureaustoelen voor mensen met een zwaarder gewicht. Hiervoor moet je een ergonomische bureaustoel hebben. Het is ook goed om te kijken of de bureaustoel voldoet aan de ARBO-norm en dus goedgekeurd is door de ARBO.

Hogere productiviteit

Een ergonomische bureaustoel is dus belangrijk voor de productiviteit, gezondheid en comfort van jouw werknemers. Daarom zijn deze bureaustoelen erg aan te raden. Als de werknemer zich comfortabel voelt zal hij positiever zijn en beter functioneren in de werkomgeving.