5 Tips voor het praktisch inrichten van de kinderkamer

Inrichten kinderkamer
Inrichten kinderkamer. Foto: Mylene2401 via Pixabay

De komst van de kleine komt dichterbij, tijd om aan de slag te gaan met de kinderkamer. Je hebt de wanden wellicht al van een kleurtje voorzien, passend bij het geslacht van je baby. Welke elementen mogen niet in de kinderkamer ontbreken? Hoe zorg je dat deze ruimte praktisch wordt ingericht? In dit artikel geven we je vijf tips, die hierbij goed van pas kunnen komen.

Tip 1: zorg voor een luieremmer in de kinderkamer

Tijdens het verschonen van de kleine wil je een vieze luier niet steeds op een kastje of commode hoeven te leggen. Door een luieremmer in de kinderkamer te plaatsen, kun je deze luiers direct weggooien. Wel zo handig en het houdt de kamer schoon! Zorg dat je de luieremmer dagelijks of eens per twee dagen leegt.

Tip 2: kies voor een ledikant met onderstel

Er zijn verschillende kinderledikanten, waarbij de onderkant hiervan ruimte biedt om bijvoorbeeld een krat met knuffels te bewaren. Zo benut je de ruimte in een vaak wat kleinere kamer van je woning optimaal! Ook handig voor de voorraad met luiers.

Tip 3: geef je kinderkamer kleur met een mooi kleed

Voorzie de kinderkamer van een kleurrijke uitstraling, door hier een kleed op de grond te leggen. Ook prettig voor je kindje zelf, als deze door de kamer wil kunnen kruipen. Tegenwoordig kiest men vaak voor laminaat in de kinderkamer, waardoor het kleed de vloer zachter maakt.

Tip 4: zorg voor zachte stoffen in de ruimte

Fijne, zachte stoffen zijn onmisbaar! Niet alleen in de vorm van het vloerkleed, maar ook in de babydekens, het hoeslaken en bijvoorbeeld het dekbed. Eventueel kan ook een plaid prettig zijn, zodat je het kind hierin in kunt wikkelen.

Tip 5: een schommelstoel voor borstvoeding

Tot slot kan een schommelstoel prettig zijn. Aan de ene kant om je kindje in slaap te wiegen. Aan de andere kant om hier borstvoeding in te kunnen geven. Ook handig: leg de kleding van je baby alvast klaar op de stoel!