De industriële stijl

Industriële schuifdeuren. Foto: Stalen-deur.nu
Industriële schuifdeuren. Foto: Stalen-deur.nu

Het industriële interieur is een super trendy look die van nature geschikt is voor grote, onafgewerkte woonkamers en viert alles wat ruig, vintage en raw is over design. Het wordt vaak gezien in loft ruimtes en omgebouwde magazijnen, de architectuur zelf staat dan centraal in de industriële ruimte en stijl. Industriële interieur inspiratie functies zoals onvoltooid beton, blootgesteld baksteen, staal / metaal architectonische steunen, blootgesteld leidingwerk, de fabrieksramen en de stalen deuren met glas zorgen voor een industriële sfeer in huis.

Elementen van een industrieel interieur

Buiten architectonische elementen wordt de industriële ontwerpstijl gekenmerkt door vintage decoratieve objecten (denk aan: oude ventilatoren, metalen krukjes, oude tekenbureaus) en nieuwe objecten geïnspireerd door de vintage industrie. Industriële stijl en interieur elementen over het algemeen laten ruwe / onbehandeld hout en metaal of materialen die tekenen van veroudering vertonen schijnen. Hout en metalen meubels met een bedroefd uiterlijk zijn ook populair. U vindt industrieel ontwerp stukken die gemaakt zijn van metaal, baksteen, teruggewonnen hout, beton of pijp voor in huis op markten of kringloopwinkels of nieuwe items bij bijvoorbeeld https://stalen-deur.nu/. Grijs, hout, blok, baksteen en bruin zijn de basiskleuren in een industrieel interieur.

Industriële stijl is geweldig voor:

Stadsbewoners (denk aan iedereen die woont in loft ruimtes, gerestaureerde gebouwen, en andere dergelijke woningen.) Iedereen die de geschiedenis van hun leefruimte en ruwe, zanderige meubels waardeert kan baat hebben bij het industriële interieur. Ook iedereen die houdt van de ongeraffineerde look van hout en metaal in ruige stijl zullen het industriële interieur kunnen waarderen.

Industrieel design is tegenwoordig een rage, maar het is zeldzaam om ontwerpideeën te vinden die 100% industriële interieurelementen zijn. De industriële stijl is zo grimmig en koud dat het op zichzelf een beetje onuitnodigend aan kan voelen. Dat is de reden waarom het metaal en hout van industriële interieur meestal gecombineerd wordt met elementen van andere stijlen om een koele melange van stijl te creëren.