Je bedrijf in de kijker zetten

Bedrijven en organisaties, zoals stichtingen, of verenigingen, zien meestal graag hun naamsbekendheid groeien. Een organisatie tekent positief af bij de klant door herkenning. Klanten achten het bedrijf dan vooral betrouwbaarder en professioneler.

Er bestaan vele manieren om organisaties te promoten en onder de aandacht te brengen bij de (juiste) doelgroep. In dit artikel bespreken we de mogelijkheden om fysiek, via jassen en balpennen, dit te doen. Wanneer laat je als bedrijf een jas bedrukken of verdeel je pennen met logo? Waar liggen de kansen? Wanneer val je op?

Jassen met opdruk

Nogal wat ondernemers zijn gebaat bij uniform gekleed personeel wanneer zij naar buiten treden namens het bedrijf. Kijken we goed om ons heen dan zien we dit eigenlijk best vaak gebeuren. Collectantes, of krantenaanprijzers, zijn direct te herkennen wanneer zij in groepjes voor de supermarkt staan of door jouw straat lopen. Zij onderscheiden zich meestal door dezelfde windjacks te gebruiken met bedrukt logo. Meestal is de organisatie direct herkenbaar.

In weer en wind

Jassen en windjacks zijn ideaal voor buitenactiviteiten waar de nadruk ligt op bedrijfspromotie. Er zijn veel kwaliteiten verkrijgbaar. In de winter worden meestal windjacks en ski-jassen aangeschaft. Promotieteams moeten immers uren buiten kunnen doorbrengen zonder verkleumt te raken. Tussenjassen zijn handig in voor- en najaar. Let wel; beter te warm dan te koud.

Natuurlijk dragen niet alleen promoteams jassen met bedrijfslogo. Iedere onderneming waarbij personeel bij de klant thuis komt, of waar men in publieke ruimtes werkt, kan zich profileren en op de kaart zetten d.m.v. bedrukte jassen.

Jassen met logo bestellen, waar let je op?

Als organisatie doe je het er verstandigste aan om direct jassen te bestellen in de huisstijl-kleuren van je onderneming. Zo loopt ter voorbeeld het promoteam van dagblad het AD in kenmerkende rode jassen, met hierop een witte opdruk van het AD in letters. Hartstikke herkenbaar.

Je kunt de huisstijl van je bedrijf terugvoeren in bedrijfskleding combinaties. Kent de huisstijl een combinatie van 2 kleuren? Combineer bovenkleding als broek en jas in de kleuren van je bedrijf. Sommige jassen bestaan uit meerdere kleuren, ook hiermee kun je flexibel inzetten op jouw bedrijfskleuren. Bespreek dit met de leverancier.

Het advies is om een prominent bedrijfslogo op de rug te laten bedrukken, eventueel voorzien van een pakkende zin en zorg dat de website zichtbaar is. Op de borst is er ook ruimte voor het logo. Natuurlijk is e.e.a. afhankelijk van het model van de jas en natuurlijk de eigen wensen!

Een promoteam kan van grote meerwaarde zijn voor ondernemingen. Daar waar veel mensen samenkomen (supermarkten, winkelcentra, uitgaansgelegenheden, dierentuinen en pretparken) zijn met regelmaat promotieteams te vinden. Ideale gelegenheden voor ondernemers, waar werkelijk zoden aan de dijk gezet kunnen worden.

Word je klant, dan krijg je vaak een gadget mee. Balpennen zijn favoriet. Iedereen gebruikt ze.

Balpennen, ideale en handige give aways

Balpennen zijn er in allerlei prijscategorieën. Van wegwerpbalpennen, of luxe balpennen, tot de klassieke vulpen. Allemaal gereed om aan relaties cadeau te doen. Vooraf breng je in kaart voor wie de specifieke balpennen bestemd zijn. Gaat het om potentiële klanten, ter promotie van de naamsbekendheid? Wegwerp balpennen zijn dan zeer effectief om het bedrijf in de spotlights te plaatsen.

Balpennen gaan vaak van hand tot hand. Klanten vinden het een leuk gadget en krijgen toch telkens weer even het bedrijf onder ogen. Zorg voor een hoge kwaliteit wegwerpbalpennen, want een pen die zo de prullenbak in kan schiet zijn doel voorbij en kan zelfs negatieve associaties oproepen met je bedrijf. Zorg dat de give away balpen een favorietje wordt van de klant!

Wat laat je op de balpen bedrukken?

Normaliter zul je als bedrijf je logo kwijt willen op de pen, adresgegevens, telefoonnummer, e-mailadres en je website. Maar doe je er verstandig aan om zoveel gegevens op zo’n kleine pen kwijt te willen? Let ook op dat te kleine letters nogal vervelend zijn voor bepaalde doelgroepen (vanaf 45+).

Het handigste is om je bedrijfslogo te laten bedrukken, de bedrijfsnaam, plaatsnaam én website. De klant heeft dan alles wat hij nodig heeft. Veel mensen willen vooral de website bezoeken. Een websiteadres is dus essentieel! Heeft je bedrijf nog niet zoveel naamsbekendheid? Zorg dan dat je product of dienst duidelijk in één woord omschreven staat.

En nu maar weggeven, aan zoveel mogelijk mensen!