Drie redenen waarom een stofzuiger zonder zak handig is

Stofzuigen; hoogstwaarschijnlijk niet je favoriete klusje in huis. Toch moet het regelmatig gebeuren. Eens per week. Of zelfs vaker. Daarom is het belangrijk om het jezelf zo makkelijk te maken bij het stofzuigen. Er zijn verschillende manieren om het jezelf makkelijk te maken. Nieuwe technieken die tegenwoordig in stofzuigers zitten, helpen je er bijvoorbeeld een handje bij. Zo zie je steeds vaker de steelstofzuiger voorbij komen: een draadloze stofzuiger zonder zwaar apparaat. En je hebt tegenwoordig de zakloze stofzuiger: een stofzuiger waar je geen stofzuigerzak meer voor nodig hebt, maar waar het stof wordt opgevangen en een speciaal bakje. Wat er nu precies zo fijn is aan een stofzuiger zonder zak, lees je in dit artikel.

De beste stofzuigers zonder zak doen voor wat betreft zuigkracht absoluut niet meer onder voor de modellen mét stofzak. Dat is iets wat je vooraf willen meegeven. Veel mensen hebben een vooroordeel over zakloze stofzuigers. Ze denken dat de zuigkracht van deze modellen minder goed is, omdat de aansluiting van de slang op het stofreservoir minder goed is dan bij een stofzuiger mét zak. Dit was vroeger het geval, maar is nu zeker niet meer aan de orde.

We weten dus dat het qua zuigkracht niet heel veel meer uitmaakt. Maar wat maakt een stofzuiger zonder zak nog meer zo fijn?

1. Nooit meer nieuwe stofzakken kopen

Het allergrootste voordeel zit in je portemonnee. Wanneer je een stofzuiger zonder zak koopt, hoef je nooit meer nieuwe stofzuigerzakken te kopen. Dit scheelt eens in de zoveel tijd een ritje naar de winkel. En nog belangrijker: je bespaart geld. Ga maar na. Iedere keer dat je stofzuigerzakken haalt ben je geld kwijt. Doe dat een jaar, en tel uit je winst wanneer je een zakloze stofzuiger hebt.

2. Nooit meer gedoe met het loskoppelen van een stofzak

Je kent het wel. Je bent aan het stofzuigen en merkt dat je stofzuiger niet meer zo hard zuigt als dat die deed. De stofzak zit vol. Is dat even balen. Het loskoppelen van de stofzak is ook nog eens een vervelend werkje. Hij zit vaak vast, en als je ‘m dan eenmaal loskrijgt, schiet er vaak ook nog eens wat stof uit de overvolle zak. Gelukkig heb je hier met een zakloze stofzuiger geen last meer van. Stofzuigers zonder zak werken met een stofbakje dat je gemakkelijk los klikt als deze vol zit. Vervolgens klik je ‘m na het legen in de prullenbak ook weer heel gemakkelijk terug in je stofzuiger. Kun je direct weer verder met stofzuigen!

3. Je bent duurzaam bezig

De derde en laatste reden om een zakloze stofzuiger te kopen, is dat je duurzaam bezig bent. Doordat je niet steeds opnieuw stofzuigerzakken verbruikt, denk je ook een beetje aan het milieu. Een fijne gedachte. Vooral als je beseft dat het stofreservoir van een zakloze stofzuiger van hard kunststof is, waardoor deze erg lang meegaat.