Zonnepanelen lening via de gemeente

De plaatsing van zonnepanelen in Nederland vindt met steeds grotere sprongen plaats. Niet alleen op panden vindt een steeds grotere uitbreiding plaats; ook zonneparken (velden met zonnepanelen) duiken steeds vaker op. Zonne- en windenergie hebben de toekomst, gezien de voorgenomen naleving van de klimaatakkoorden. Nieuwe kerncentrales zijn voorlopig nog lang niet aan de orde (met het oog op financiering en de tijdspanne om deze in werking te laten treden). Onze vraag naar elektriciteit zal alleen maar toenemen aangezien steeds meer huishoudens over zullen (moeten) overstappen op warmtepompen.

Als particulier is zonne-energie op dit moment de beste optie om een bijdrage te leveren aan het aan het milieu, de eigen energiekosten te reduceren en om de woning een waardevermeerdering toe te kennen. De plaatsing van zonnepanelen zorgt hiermee dus voor drie belangrijke voordelen.

Lagere energiekosten dankzij zonnepanelen

Iedereen weet het: zonnepanelen leveren energie op, wat direct te gebruiken valt in je woning. Mocht er elektriciteit overblijven -die dus niet op dat moment gebruikt wordt- dan wordt deze stroom direct geleverd aan het elektriciteit netwerk (natuurlijk aan de hand van een meter).

Zonnepanelen die langdurig om en nabij hetzelfde rendement opleveren (met maar een kleine procentuele afname na enkele jaren) zijn aan te bevelen. Let dus altijd goed op de kwaliteit van de zonnepanelen, zij maken op den duur het verschil tussen een goed – of steeds matiger wordend rendement.

Investering in zonnepanelen onbetaalbaar?

Niet iedereen heeft vele duizenden euro’s beschikbaar om te kunnen investeren in zonnepanelen op het eigen dak. Men wil wel graag zonnepanelen laten plaatsen, maar het budget is er gewoonweg niet voor zo’n grote uitgave ineens. Wist u dat er gemeenten zijn die een lening verschaft (tegen zeer lage rente) op de aankoop van zonnepanelen – de gemeente Oss is hiervan een goed voorbeeld. De gemeente stimuleert in dit geval de inwoners van Oss om met een gerust hart zonnepanelen te laten plaatsen. Op deze wijze zijn zonnepanelen ineens voor veel meer huishoudens van de gemeente haalbaar. En met maar een half procent rente wordt de lening praktisch op nonprofit wijze aangeboden door de gemeente in Oss.

Benieuwd of uw gemeente ook deze lening met zeer lage rente verschaft voor de financiering van zonnepanelen? Neem dan snel contact op met uw gemeente en ontdek wat de mogelijkheden zijn.

 

Advertorial 

Nb. Vanzelfsprekend kost het lenen van geld u geld en leest u altijd de financiële bijsluiter voordat u gaat lenen.