Een paar handige aankoop tips

Een huis kopen is natuurlijk altijd lastig, want er komt nou eenmaal erg veel bij kijken en dit kan daarom voor vele stress zorgen. De huizenmarkt ligt momenteel ook op z’n gat en dit is mede te wijden aan de coronacrisis. De prijzen van huizen liggen op het moment van schrijven ongeveer 15% hoger dan voor de corona crisis en daarom is het een slecht moment om een huis te kopen. Als je je huis wil verkopen dan kan je er dus wel meer aan verdienen dan eerder. Het is dan ook niet gek dat steeds meer mensen op zoek zijn naar tips bij het aankopen van een woning. Informatie inwinnen bij een specialist is daarom zeker een goed idee. Als je tips hebt bij het aankopen van een nieuwe woning, bekijk dan de tips van Libero Aankoop.

Is een aankoopmakelaar noodzakelijk?

Bij de aankoop van een nieuwe woning wordt er in veel gevallen de hulp ingeschakeld van een aankoopmakelaar, maar is dit eigenlijk wel nodig? Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat mensen ervoor kiezen om bij de aankoop van een woning geen gebruik meer te maken van een aankoopmakelaar. Hoewel er in sommige gevallen iets voor te zeggen is, zou het in deze roerige tijd beter zijn om wel van een aankoopmakelaar gebruik te maken. Deze specialisten weten toch iets beter wat er speelt in de markt en kunnen je daardoor beter informeren en je voorzien van het juiste advies dat je mee kunt nemen bij het maken van een keuze voor een woning.

Woningen boven de vraagprijs verkocht

Woningen worden de laatste periode zoals eerder benoemd steeds vaker verkocht voor een hogere prijs dan twee jaar geleden. De woningmarkt is helaas oververhit geraakt tijdens de coronacrisis en dat is goed te zien aan de statistieken. De vorige maand gingen 4 van de 5 woningen voor een bedrag dat hoger was dan de vraagprijs weg. Een aankoopmakelaar kan de missende schakel zijn die ervoor kan zorgen dat jij toch kans maakt op die ene woning die op het oog hebt. Dat niet alleen, ze kunnen er in sommige gevallen ook voor zorgen dat je niet té veel boven de vraagprijs hoeft te betalen.