Stijlvolle en trendy eethoek voor thuis

We maken er elke dag gebruik van, de eethoek. Hier wordt samen gegeten, de dag doorgenomen, een spel gespeeld of gewoon gezellig met elkaar gekletst. Het is daarom best belangrijk dat de eethoek comfortabel is en prima bij je interieur past. Eettafels en stoelen zijn er in een ontelbaar aantal modellen, afmetingen en materialen. We geven je graag wat ideeën omtrent eettafels en stoelen die in 2021 trendy zijn.

Eettafel set
Eettafel set

Trends

De industriële en de Scandinavische trend uit 2020 houden ook dit jaar stand. De Scandinavische trend wordt gekenmerkt door lichte kleuren. Een witte of beige kleur is bijvoorbeeld prima te combineren met zwarte of gouden elementen. De Industriële look kenmerkt zich vooral door houten, stalen en betonlook elementen. Tafels met een zwaar houten blad en stalen poten zijn in 2021 dé trend. Samen met unieke stoelen in een industriële look maak je op deze manier jouw eethoek tot een echte blikvanger.

Soorten eettafels

Eettafels zijn er in diverse vormen en afmetingen Zo heb je de keuze uit een rechthoekige, een ronde of een ovale eettafel. Deze laatste is dit jaar enorm in opkomst. De tafel oogt misschien wat minder strak maar door zijn vorm is het mogelijk dat er meer mensen kunnen plaatsnemen aan de eettafel. Doordat de ovale eettafel los in de ruimte staat geeft dit een extra ruimtelijk effect. Ronde en ovale eettafels zijn bijzonder geschikt voor grotere ruimtes.

Natuurlijke materialen

Het tafelblad bestaat bij voorkeur uit natuurlijke elementen. Denk daarbij aan een scala aan houten bladen als eiken, noten, beuken, esdoorn of teakhout. Ook eettafels met een tafelblad van marmer zijn op dit moment een echte trend. Marmer is te krijgen in veel verschillende tinten en elke tafel heeft door de natuurlijke vorming van het gesteente een unieke look.

Aandachtspunten bij het kopen van een eettafel

Het kiezen van de perfecte eettafel voor jouw interieur kan nog best lastig zijn. Let in elk geval op de afmetingen van de eettafel. In de showroom lijkt hij misschien perfect van grootte maar kan er in je eigen interieur toch te veel ruimte innemen. Meet thuis de afmetingen van de ruimte voordat je naar een showroom gaat. Natuurlijk zorg je ook dat er voldoende loopruimte blijft bestaan. Daarnaast is het belangrijk om op de hoogte van de eettafel te letten. Eettafels zijn verkrijgbaar in diverse hoogtes. Wanneer jezelf tussen de 175 cm en 190 cm bent is een hoogte van 77 centimeter perfect. Ben je zelf korter dan 175 centimeter kies dan voor een eettafel die lager is dan 77 centimeter. Zeker wanneer je eetstoelen kiest met een armleuning is het belangrijk dat de eettafel de juiste hoogte heeft.