De belangrijkste keukentrends van 2021

Het is alweer juli en dat betekent dat we alweer over de helft van dit bijzondere jaar zijn. In de coronatijd zijn veel mensen gaan investeren in hun woning en zo ook de keuken. Doordat er zoveel is verbouwd is er ook veel gebeurt in interieurland. Hier zijn ook diverse keukentrends uit voortgekomen. De belangrijkste keukentrends van 2021 lees je in dit artikel!

Mid-century design

We hebben het afgelopen jaar veel mid-century design voorbij zien komen bij keukens. Dit is de stijl die in de jaren 70’ en 80’ erg populair was. Hierbij wordt veelal gekozen voor warme houttinten, zoals bij eiken keukens vaak het geval is. Hierbij horen ronde en ovale keukentafels, net zoals deze vroeger vaak in de keuken waren te vinden.

Duurzaamheid als thema

Duurzaamheid kunnen we natuurlijk niet omheen. De wereld veranderd en we proberen met z’n allen de klimaatdoelstellingen te behalen. In de keukenwereld zien we dit terug in verschillende dingen. Allereerst wordt er steeds vaker gekozen voor duurzaam materiaal. Dit komt terug in bijvoorbeeld houten keukens, maar ook in accessoires of andere elementen die van biologisch materiaal zijn gemaakt. Daarnaast worden er steeds meer duurzame apparaten opgenomen in de keuken, denk hierbij aan een inductieplaat ter vervanging van het traditionele gasfornuis.

Kleurtrends

Qua kleuren hebben we het afgelopen jaar verschillende dingen gezien. Zo is zwart als kleur nog even trendy als het is geweest. Zwart als kleur lijkt nooit uit de mode te gaan. Wat wel opvallend is, is dat er steeds meer felle kleuren worden gebruikt in interieurs, maar ook zeker bij keukens. Nu passen felle kleuren ook goed bij het mid-century design, wat een reden kan zijn dat felle kleuren een opmars aan het maken zijn. Felle kleuren als geel, groen en aquablauw worden veel gebruikt in deze oude stijlen. Zowel als fel, als als matkleuren.