Tuinverlichting inspiratie

Moderne tuinverlichting. Foto: Notalux
Moderne tuinverlichting. Foto: Notalux

Een tuin zonder tuinverlichting oogt als een zwart gat zodra de schemering eenmaal goed is ingevallen. De tuin doet dan niets meer voor de bewoners, hooguit bezorgt het hen een onbehaaglijk gevoel en gaan de gordijnen ’s avonds al snel dicht. Je wilt immers niet het gevoel krijgen bespiedt te worden, ook al zou dat praktisch onmogelijk zijn. De gedachte aan tuinverlichting is dan ook een zeer logisch uitgangspunt om deze situatie te veranderen. Daarnaast biedt tuinverlichting nog meer voordelen. Welke dat zijn nemen we met je door in dit artikel.

Tuinverlichting, de voordelen op een rij

Tuinverlichting biedt niet alleen praktische voordelen, maar kent daarnaast ook optische voordelen. Een tuinverlichtingsspeciaalzaak als bijvoorbeeld Nostalux, faciliteert alle type tuinverlichting voor optimale effecten. We nemen hieronder de vele voordelen van tuinverlichting met je door.

  • Verspreid opgestelde tuinverlichting zorgt voor een diepgaand 3D effect ’s avonds in het donker, de tuin wordt als het ware sprookjesachtig.
  • Je ziet waar je loopt, mocht je ’s avonds nog iets uit een schuur willen pakken, of iets anders doen.
  • Zomeravonden worden een genot dankzij tuinverlichting.
  • Verlichting met bewegingssensoren bieden je een stuk veiligheid, aangezien je direct merkt wanneer het licht aangaat en er dus beweging is in de tuin. Daarnaast dragen ze bij aan een stuk comfort.
  • Tuinverlichting maakt het inbrekers niet gemakkelijker aangezien zij sneller opvallen.
  • Is er een mooie eyecatcher in de tuin aanwezig, zoals een fraaie boom of een beeld, dan kun je deze geweldig verlichten middels spotverlichting.
  • Wil je niet teveel investeren in tuinverlichting? Solar tuinverlichting is in dat geval ideaal. Zelfs tijdens bewolkt weer (bij aankoop van de juiste kwaliteit) laadt het zonnepaneeltje op, waardoor ’s avonds automatisch de tuinverlichting brandt op zonne-energie.
Lantaarnpaal, klassieke tuinverlichting. Foto: Nostalux
Lantaarnpaal, klassieke tuinverlichting. Foto: Nostalux

Welk type tuinverlichting kies ik?

De voorkeur voor tuinverlichting is nogal persoonlijk. Wie kiest voor een solide basis, waarbij de tuinverlichting stevig is verankerd, zoals bij klassieke tuinverlichting het geval is, kiest voor een fraaie lantaarnpaal, wandverlichting, of integreert de verlichting op een paalmuts.

Ook de snel te instaleren 12 volt verlichting is stevig te verankeren en kan via een systeem aangelegd worden.

LED tuinverlichting

LED lampen, verkrijgbaar in uiteenlopende type fittingen, zijn te gebruiken in ieder type tuinlamp van Nostalux en zijn zelfs dimbaar.

Feestverlichting

Zomer én winter werkt feestverlichting sfeer verhogend. Want niet alleen rond de kerstperiode ademt het sfeer uit; tijdens mooie zomeravonden creëer je een absoluut vakantiegevoel met feestverlichting.

Spotverlichting

Spotverlichting kan in de grond verwerkt worden, iets wat een prachtig effect geeft langs bijvoorbeeld een tuinpad. Niet alleen optisch mooi, maar ook nog eens overduidelijk en veilig voor diegenen met slecht zicht of personen die slecht ter been zijn. Met spotverlichting bovengronds kunnen objecten belicht worden.

Zonne-energie

Tuinlampjes met panelen zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar bij Nostalux. Super handig, want overdag -ook bij bewolkt weer- laden zij zichzelf op middels het zonnepaneeltje, om ’s avonds zacht wit licht te verspreiden. Je plaatst ze overal waar gewenst. Dankzij de hoogwaardige kwaliteit zijn deze lampen in ook in aluminium uitvoering gecombineerd met glas verkrijgbaar. Oplaadbare tuinverlichting van een prachtige kwaliteit.