Hoe kies je de juiste architect?

Wanneer je een design klus hebt die je zelf niet aankan, schakel je natuurlijk een goede architect in. De ene architect is de andere echter niet. Het in één keer de juiste keuze voor een architect maken kan erg veel moeite en frustratie schelen. Daarom lees je in deze blog een aantal tips over hoe je de juiste architect voor jouw klus kiest.

Bedenk wat je wil

Voordat je op zoek gaat naar een architect voor je project, zal je voor jezelf moeten bedenken hoe je ongeveer wil dat het eruit komt te zien. Voor een architect is het fijn als de klant van te voren ongeveer weet wat hij of zij precies wil, zodat hij of zij weet of deze wensen binnen zijn of haar kunnen passen. Hier kan je bijvoorbeeld op internet of bij je in de buurt inspiratie voor opdoen.

Bekijk eerder werk

Wanneer je een beeld hebt van hoe je ongeveer wil dat je project eruit komt te zien, kan je eerdere projecten van architecten bekijken. Dit geeft als geen ander een beeld van wat een architect allemaal in zijn mars heeft en welke stijl hij of zij normaliter hanteert. Wanneer je in het portfolio van een architect een soortgelijk project als wat jij in gedachte hebt, is dit een goede keuze! Wanneer je met deze architect gaat samenwerken, ben je er bijna van gegarandeerd dat jouw project ook op zo’n prachtig eindresultaat kan rekenen.

De juiste klik

Hoe indrukwekkend het portfolio van een architect ook is, het is ook heel belangrijk dat je op persoonlijk niveau een klik hebt met de architect. Wanneer jullie niet op dezelfde manier naar dingen kijken, zal de samenwerking een stuk minder prettig verlopen en dat wil je natuurlijk niet. Je kan er bijvoorbeeld achter komen wat voor persoon de architect is door een kennismakingsgesprek, bijvoorbeeld bij een architect in Leiden.