Raamdecoratie online bestellen? 5 tips voor een perfecte aankoop!

Raambekleding. EG Photography

De raambekleding zal niet direct opvallen, maar alsnog kunnen ze je kamer wel een stuk mooier maken. Dit is eigenlijk alleen het geval als je de juiste raamdecoratie online gekocht hebt. Dit gaat helaas nog wel eens verkeerd, maar gelukkig zullen we je helpen met behulp van dit artikel. Hieronder vind je namelijk vijf tips die je kunt gebruiken bij het bestellen van raambekleding op het internet.

Stof

Stof is een essentieel onderdeel bij het kiezen van raambekleding, omdat het materiaal bepaalt hoe goed je raamdecoratie functioneren en na verloop van tijd blijven zitten. Natuurlijk zal dit niet echt een rol spelen wanneer je houten jaloezieën op maat gaat kopen, maar de stof is bij gordijnen wel erg belangrijk. Als je een te zware stof kiest dan zou het kunnen dat de gordijnen bijvoorbeeld niet scherp vouwen, maar als ze te licht zijn dan vallen ze mogelijk niet goed. Vraag daarom de hulp van experts om ervoor te zorgen dat je kiest voor de beste stof.

Kleur

Natuurlijk moet je ook goed letten op de kleur van de raambekleding als je dit online gaat kopen. Je wilt immers wel dat de tint van de raamdecoratie precies past bij de rest van je interieur. Dit is dan ook direct een belangrijke tip: zorg ervoor dat de raambekleding aansluit bij de decoratiestijl van je inrichting. Het is overigens ook een goed idee om felle kleuren te vermijden als de kamer in kwestie veel zonlicht krijgt te verduren. Anders kan het namelijk gebeuren dat de tint van de raamdecoratie vervaagt door de zon.

Afmetingen

Ga je online raamdecoratie kopen? Je moet er dan ook zeker voor zorgen dat de raambekleding precies zal passen op je raam. Hier kun je voor zorgen door de ramen in je woning goed op te meten. Ook al denk je dat alle ramen hetzelfde formaat hebben, meet ze alsnog stuk voor stuk op om zeker te zijn dat de afmetingen kloppen. Als je dit niet doet dan kan het maar zo dat je raamdecoratie bestelt die uiteindelijk helemaal niet past.

Kant-en-klaar

Online is het mogelijk om kant-en-klare raamdecoratie aan te schaffen, wat je ook kunt doen in een fysieke winkel. Het grote voordeel hiervan is dat het over het algemeen goedkoper is dan de raambekleding die op maat gemaakt moet worden, terwijl het ook nog eens sneller geleverd kan worden in de meeste gevallen. Het is daarom een goed idee om hier zoveel mogelijk gebruik te maken, wat helaas niet altijd mogelijk is vanwege de afmetingen van je ramen.

Schoonmaken

Ook is het een goed idee om raambekleding aan te schaffen die eenvoudig schoongemaakt kan worden. Met name exemplaren die gewassen kunnen worden in de wasmachine zijn hierbij aanraders. Hierdoor heb je niet al te veel werk aan de reiniging van de raamdecoratie, wat helaas niet altijd het geval is. Er zijn namelijk ook typen raambekleding die alleen gereinigd kunnen worden door professionals, wat uiteraard meer geld zal kosten.