Hoe onderhoudt u grote kamerplanten?

Planten zijn een leuke manier om sfeer te creëren in uw woonkamer. Zo voorziet u uw kamer of kantoor met een grote kamerplant gelijk van meer kleur en leven. Tegenwoordig is er een ruim aanbod in grote kamerplanten. Daarom is het misschien lastig om er een uit te kiezen. Want welke past bij u en uw interieur? En hoe onderhoudt u zo’n grote kamerplant? Wij vertellen het u graag in deze blog, lees daarom snel verder!

Strelitzia

Deze paradijsvogelplant komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. Deze plant heeft prachtige grote groene bladeren en een mooie gele bloem waardoor hij de show steelt in elke woonkamer. In de natuur kan deze plant uitgroeien tot wel 10 meter hoogte, dit zal in uw woonkamer rechter niet zo snel gebeuren. De plant is van alle markten thuis want ook buiten zou deze plant uw terras op kunnen fleuren. Het is dan wel belangrijk de plant in de schaduw te plaatsen want hij houdt niet heel erg van direct zonlicht.

Licht

De ene plant heeft meer licht nodig dan de andere. Daarom is het erg belangrijk om te kijken of uw plant van een zonnetje houdt, of juist liever in de schaduw staat. Er zijn namelijk 3 soorten kamerplanten. Kamerplanten die het liefst tot wel 10 uur per dag in direct zonlicht staan, planten die liever iets meer in de schaduw staan en tot 5 uur gefilterd zonlicht per dag kunnen gebruiken en planten die liever alleen in de schaduw, of af en toe in gefilterd zonlicht staan. Hierbij geldt altijd: let goed op de plant, als deze bruin wordt of uitdroogt doet u er goed aan de plant voortaan iets minder in de zon te zetten.

Voeding

Ook planten maken gebruik van voeding. Maar ook hier geldt: de ene plant is de andere niet. Daarom bestaan er voor verschillende planten ook verschillende soorten voeding. Wel is het seizoen waarin je de voeding geeft voor bijna elke plant gelijk. U geeft plantenvoeding namelijk in het groeiseizoen. Vaak vindt het groeiseizoen plaats in mei en juni. Plantenvoeding zorgt ervoor dat uw nieuwe plant beter groeit, er mooier uit ziet en zich beter kan weren tegen eventuele ziektes en beestjes.