Zo vind je jouw ideale kledingkast

Hoeveel ruimte heb je echt nodig? Wanneer zijn spiegeldeuren aan te raden? Het vinden van de juiste kledingkast is niet zo eenvoudig. Je moet eerst je wensen bepalen. In dit artikel hebben we een aantal handige tips verzameld, dus doe er je voordeel mee!

Stel jezelf een aantal vragen

Wordt de industriele kledingkast een centrale blikvanger of een onopvallende kast voor extra opbergruimte? Waar moet de kast staan? Stel je voor dat je je kamer binnenloopt. Is de kast dan het eerste wat je ziet? Zo ja, wat zou je graag willen zien? Hoe moet de kast eruit komen te zien? En, hoeveel ruimte neemt de kast in beslag? Als je een vrij kleine slaapkamer hebt, zorgen spiegeldeuren ervoor dat de kamer er ruimer en lichter uitziet.

Hoeveel ruimte is er nog voor andere meubels?

Meestal is het bed het middelpunt van de slaapkamer. Niet alleen praktisch, maar ook optisch gezien moet er voldoende ruimte aan worden gegeven. Bij kasten met draaideuren moet je ook rekening houden met hun radius. Kledingkasten zijn een van de grootste meubels die je in huis hebt. Bepaal daarom eerst de locatie. Zo wordt het gemakkelijker om je het visuele effect voor te stellen.

Materiaal en kleur – Hoe moet de kast eruit zien?

Een witte kast

Witte kasten zien er puur, fris en helder uit. Ze belasten de kamer niet. Als neutrale toon laat deze keuze veel mogelijkheden over om accenten te leggen met houttinten en kleuren in de rest van het interieur. Oh, en wist je trouwens dat wit het daglicht optimaal weerkaatst?

Spiegel

Kastdeuren met spiegels dienen niet alleen als hulp bij de dagelijkse outfitcontrole, maar laten ruimtes tegelijkertijd ook lichter en groter lijken. Dit maakt het een ideale keuze voor kleinere kamers en kamers waar weinig lichtinval is.

Donkere kast

Kasten in zwart of grafiet absorberen licht, wat een voordeel kan zijn voor een gezellige, ingetogen sfeer in slaapkamer. Bovendien zien donkere fronten er bijzonder elegant uit in combinatie met spiegels. Hier moet je echter voor een balans zorgen, want anders kan het wel erg donker geheel worden. Laat daarom bijvoorbeeld lichte accenten terugkomen in textiel of decoratiestukken.