Tuinhuis laten bouwen?

Tuinhuis op maat: zie jij jezelf al zitten?! Foto: MEESTER Houtbouw
Tuinhuis op maat: zie jij jezelf al zitten?! Foto: MEESTER Houtbouw

Een tuinhuisje. Voor de een betekent het niets meer dan een mooie schuur achter in de tuin, waar het voor de ander praktisch een luxe buitenverblijf is. Wie een riante tuin heeft bij het huis, kan een prachtig tuinhuis laten bouwen op maat. Met het tuinhuis kun je alle kanten uit, het kan vele doelen dienen, zowel zakelijk als privé.

Privégebruik tuinhuis

Meestal plaats je een tuinhuisje om privéredenen. Het tuinhuisje kan dienen als opslagplaats, als buitenruimte waar je kunt eten – zowel in het tuinhuisje als onder de uitbouw/ luifel hiervan. Laat je bijvoorbeeld een mooie kapschuur bouwen, dan geniet je van een grote overkapte buitenruimte aan het tuinhuis. Sommige ouders kiezen er zelfs voor om het huisje te laten bouwen voor hun nog studerende kinderen – die meestal zelf met dit verzoek komen, of als gastenverblijf. Maar ook voor zakelijk gebruik kan een tuinhuis interessant zijn.

Hoe gebruik je een tuinhuis zakelijk?

Bewoners met een kantoor of praktijk aan huis kiezen meer dan eens voor de plaatsing van een tuinhuis voor zakelijke doeleinden. Ideaal om klanten te ontvangen, een praktijkruimte van te maken, of je bureau in te vestigen. Het tuinhuisje kun je zowel verwarmen in de winter, als koelen in de zomer met een lucht-lucht warmtepomp, beter bekend als een airco. Plaats je een split-unit airco in de ruimte, dan kun je zeker tot zo’n 23 graden de binnenruimte verwarmen in plaats van koelen (of vice versa). Sanitair aan laten leggen hoeft ook niet heel ingewikkeld te zijn. Klusbedrijven draaien hier niet hun handen voor om.

Tuinhuis op maat laten maken

Een dergelijk tuinhuis word voor je op maat gemaakt en in elkaar gebouwd. Dergelijke constructies zijn te groot en complex voor doe-het-zelvers. Ook zijn ze niet verkrijgbaar bij een bouwmarkt! Doe overigens alvast op deze website je inspiratie op! Meester Houtbouw is namelijk zo’n houtbouw bedrijf wat de mooiste tuinhuizen creëert.