Voorkom vervelende rugklachten op kantoor door voor ergonomisch werken te kiezen

Merk je steeds vaker dat je rugpijn hebt aan het einde of gedurende je werkdag? Breng je de meeste werkuren zittend door? Dan is het mogelijk dat je niet in de juiste werkhouding aan het werken bent. Om je werkhouding te verbeteren en in een zo natuurlijk mogelijke houding je zittende werkdag door te brengen, doorbreek je de cirkel en zal je minder rugpijn ervaren. De term die hieraan gekoppeld zit is ergonomisch werken. Op deze pagina lees je hoe het komt dat ergonomisch werken steeds belangrijker wordt op de werkvloer en welke voordelen er allemaal aan zitten. Wanneer je goed voor je lichaam wil zorgen, is het beter om van ergonomische kantoormeubelen gebruik te maken.

Waarom wordt ergonomisch werken steeds populairder?

Ergonomisch werken wordt steeds belangrijker, aangezien werkgevers inzien dat er niet alleen voordelen aan zitten voor hun personeel, maar ook voor zichzelf. Onderzoek wijst uit dat ergonomisch werken op bijvoorbeeld ergonomische bureaustoelen, ergonomische bureaus, ergonomische toetsenborden en muizen of zelfs bureaustoel fietsen fysieke klachten zwaar vermindert of zelfs volledig voorkomt. Wanneer je in een natuurlijke werkhouding aan het werk bent, waarbij je lichaam perfect wordt ondersteunt, kun je veel langer en zonder verkramping of pijn aan het werk blijven dan zonder al deze ergonomische kantoormeubelen. Zowel werkgevers als werknemers kiezen er vaker voor om ergonomische kantoormeubelen te regelen. Juist ook omdat de trend en het effect ervan vaker benoemd en bewezen wordt.

Wat zijn de voordelen van ergonomisch werken?

Bureaustoel rugklachten? Dan kan ieder uur dat je zittend aan je bureaustoel doorbrengt als een hel aanvoelen. Zittend werk verrichten is op zichzelf al ongezond, laat staan als je dit werk in een ongezonde houding of op slechte kantoormeubelen moet verrichten. Het grote voordeel van ergonomische kantoormeubelen is dat je lichaam beter wordt ondersteund. Je kunt de ergonomische bureaustoelen of bureaus op de juiste hoogte instellen. Hierdoor merk je meteen dat je comfortabeler zit en je minder last hebt van vervelende fysieke klachten. Daarnaast is uit onderzoek bewezen dat men meer werkplezier ervaart en ook nog eens een hogere productiviteit laat zien, wanneer zij met ergonomische kantoormeubelen werken.

Voor de werkgever betekent dit een lager ziekteverzuim en voor de werknemer betekent dit minder tot geen fysieke klachten zoals rugpijn, een muisarm, nekpijn of schouderklachten. Je houdt de werkdagen beter vol en voelt je fitter, waardoor je in je vrije tijd meer leuke dingen kunt doen, waar je weer nieuwe energie van krijgt.