Een opgeruimd interieur: hoe doe je dat?

Een opgeruimd huis zorgt bij de meeste mensen ook voor een rustig gevoel. Als je veel rommel in huis hebt, kan dat erg chaotisch worden. Het klinkt natuurlijk erg gemakkelijk. Je ruimt het huis op en het is weer netjes. Dit is echter niet voor iedereen een makkelijke klus. De rommel is na een korte tijd weer terug. Een opruimcoach kan je hierbij helpen. Samen ga je op zoek naar de momenten waarop het lastig is voor je om het interieur opgeruimd te houden. In dit blog bericht willen we je alvast wat goede tips geven voor een opgeruimd interieur.

De woonkamer is altijd het belangrijkste onderdeel

De naam zegt het natuurlijk al: de woonkamer. Dit komt omdat er gedurende de dag de meeste tijd wordt doorgebracht in de woonkamer. Hierdoor is het essentieel dat de woonkamer opgeruimd is. Je kunt de woonkamer al opgeruimd krijgen door dagelijks 5 a 10 minuten te besteden aan het opruimen. Het is belangrijk dat je jezelf een structuur aanleert om dit te doen. Breng bijvoorbeeld je vaat altijd direct naar de keuken als je klaar bent met eten en drinken. Ook voor kleinere prullaria, zoals speelgoed of schoenen geld het om een vaste plek af te spreken. Een vaste plek voor spullen zorgt ervoor dat je altijd weet waar het hoort en waar je het moet laten. Dit zal er ook voor zorgen dat je minder snel je schoenen uitdoet en op een andere plek neerzet.

Hulp bij een opgeruimd interieur

Het is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan om een opgeruimd interieur te krijgen. Opruimcoach gezocht? Dat kan een goede optie zijn om je huis op een goede manier op te ruimen. Samen ga je aan de slag om je interieur zo in te delen dat het goed te doen is voor je. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van een omgeving die makkelijk na te leven is. Als je bijvoorbeeld een schoenenrek hebt die je nooit gebruikt, kan het wellicht zijn dat je de plek voor het rek niet goed gekozen hebt. Een opruimcoach kan je hier perfect bij helpen. Samen ga je na waarom bepaalde handelingen niet worden nageleefd. Dit kan voor jezelf werken, maar ook zeker voor je kinderen of je partner. Het gedrag dat je zelf vertoont in je woning, wordt namelijk vaak gekopieerd door anderen!