Wat zijn de voordelen van een visgraat PVC vloer?

Het kopen van een nieuwe vloer vergt de nodige aandacht. Meestal gaat het om een hele investering, dus wil je er absoluut zeker van zijn dat je de juiste beslissing neemt. Wie zijn keuze heeft bepaald en gecharmeerd is van de klassiek georiënteerde visgraatvloer staat voor een nieuwe uitdaging: welk type visgraatvloer kies ik? In dit artikel kijken we naar de voordelen van de pvc visgraat vloer. Waarom zou je voor een pvc vloer kiezen?

Visgraatvloeren, een bijzonder dessin

Visgraatvloeren kennen een schuinpuntige legwijze, iets wat eeuwen geleden al voorkwam en wat je nog steeds tegenkomt in klassieke panden. Mede hierdoor oogt de visgraatvloer klassiek, dat wil zeggen: de traditionele visgraatvloer. Tegenwoordig is de visgraatvloer in vele uitvoeringen verkrijgbaar, waardoor hij ook hypermodern kan ogen en verbluffend tot zijn recht komt in een industrieelinterieur.

Moderne visgraatvloeren passen eigenlijk binnen ieder interieur; dankzij het pakkende dessin krijgt het interieur een rijke uitstraling. De keuze voor een visgraatvloer is dus een best logische én populaire keuze. De visgraatvloer is namelijk populairder dan ooit! Maar waarom zou je dan kiezen voor een visgraat pvc vloer? Laten we de voordelen doornemen.

Voordelen van de visgraat pvc vloer

De voordelen van pvc vloeren zijn groot ten opzichte van hout of laminaat vloeren. Je kunt kiezen voor verlijmbare pvc vloeren of laminaat pvc vloeren. Het grote voordeel van laminaat pvc vloeren ten opzichte van gewoon laminaat, is dat de pvc vloer veel beter tegen vocht bestand is.

Ontdek hier de voordelen van de verlijmbare pvc visgraat vloer:

  • De verlijmbare pvc vloer geleid bijzonder goed de vloerverwarming
  • Zorg voor een strak egale vloer, zo komt de verlijmbare pvc vloer het beste tot zijn recht, want butsen of oneffenheden vallen direct op bij de verlijmbare pvc vloer – iets wat een nadeel kan zijn. Met egaline kun je een vloer perfect egaliseren.
  • De visgraat vloer van pvc is gemakkelijker te plaatsen dan bij hout het geval is
  • Verlijmbare pvc vloeren zijn geluiddempend, ideaal voor appartement woningen bijvoorbeeld
  • Pvc is ook nog eens in bijzonder veel houtprints verkrijgbaar, zo kun je altijd de juiste kleurschakering vinden voor jouw visgraat pvc vloer
  • Deze vloer is waterbestendig! Wel zo handig ook voor vochtige ruimten
  • pvc is zeer onderhoudsvriendelijk en eenvoudig te reinigen
  • Tot slot is de lijmbare pvc vloer heerlijk zacht aan de voeten

Naast al deze voordelen is er nog een belangrijk voordeel: pvc vloeren ogen bijzonder natuurgetrouw. Het is bijna niet mogelijk om houtparket te scheiden van pvc op het blote oog. De vloer oogt rijk en waardevol; een aanwinst voor je interieur aangezien hij ook nog eens zeer makkelijk in onderhoudt is.

Tot slot

Een van de weinige noembare nadelen van een lijmbare pvc vloer is dat deze niet gemakkelijk mee te verhuizen is. De plaatsing is dus vrij definitief. Doordat pvc vloeren zeer goed te combineren zijn met vloerverwarming -een energiezuinige manier van stoken- haal je het meest optimale uit je vloerverwarming.