Een beter movie-night ervaring met de juiste apparaten

Een eigen thuisbioscoop is een droom die heel veel mensen hebben. De beste movie-night beleef je natuurlijk met de juiste apparaten. Maar wat is er nog meer nodig om thuis dat echte bioscoopgevoel te kunnen ervaren?

De juiste ruimte

De eerste stap die je gaat zetten wanneer je een thuisbioscoop gaat maken is het kiezen van de ruimte. Dit is heel belangrijk, want in ieder huis verschillen afmetingen en de lichtomstandigheden.

Wanneer je de thuisbioscoop in een grote woonkamer wilt maken, dan dien je rekening te houden met veel natuurlijke lichtinval. Hiervoor heb je een beamer met een grote lichtopbrengst nodig. Dit is anders dan wanneer je een home cinema op zolder maakt.

Om een thuisbioscoop te creëren is het niet nodig om een grote ruimte tot je beschikking te hebben. Er is tegenwoordig voor iedere ruimte wel een geschikte beamer te vinden. Kies bij voorkeur wel een ruimte die volledig verduisterd kan worden.

De apparatuur

Zodra je weet in welke ruimte in je huis de thuisbioscoop gaat komen, kan je gaan kijken welke apparatuur je wilt aanschaffen. Als eerste is het belangrijk dat je het juiste scherm kiest. Pas op dat dit niet te groot is. Het moet natuurlijk wel in de kamer passen!

Wat de beamer betreft, hierbij is het belangrijk dat deze genoeg lumen heeft en kijk welke resolutie het beste bij jouw huis past. Wil je nog meer doen met de beamer zoals bijvoorbeeld gamen of kies je liever voor een smart beamer?

Wanneer de juiste beamer gevonden hebt wordt het tijd voor een projectiescherm. Er is er altijd wel een te vinden die precies bij de door jou gekozen ruimte, wensen en niet te vergeten je budget past. Je kan straks optimaal gaan genieten van je thuisbioscoop.

Tot zover is je thuisbioscoop klaar, maar je wilt er natuurlijk wel geluid bij hebben. Een film kijken is pas echt geweldig als ook het geluid realistisch is. Zo heb je nog meer het gevoel dat je een deel van de film bent.

Veel beamers hebben ingebouwde speakers, maar je kan er ook voor kiezen om een home cinema speakerset of je gaat dali subwoofers aanschaffen. Wil je een nog betere geluidskwaliteit dan kan je NAD streamers kopen.

Het interieur

Nadat je alles gekocht hebt voor je thuisbioscoop is het tijd geworden om deze te gaan inrichten. Hierbij is het belangrijk dat het geluid niet te veel wordt weerkaatst. Een tapijt of een kleed op de vloer kan hiervoor een prima oplossing zijn.

Wanneer je gezellig een film aan het kijken bent wil je natuurlijk wel lekker kunnen zitten. Je kan speciale thuisbioscoop stoelen kopen, maar een gezellige bank in de ruimte zetten is ook een hele goede oplossing.

Wanneer je nog een stapje verder wilt gaan dan kan je de ruimte nog leuker maken met accessoires zoals posters en popcornbakjes. Zo geniet je niet alleen van een eigen thuisbioscoop, maar heb je ook het gevoel alsof je in een echte bioscoopfilm aan het kijken bent.