Je gids voor het kopen van designmeubels

Een authentiek meubel heeft een bijzondere, doordachte en mooie kwaliteit die een woning in een handomdraai kan transformeren. Het heeft het vermogen om de geest van elke ruimte te verheffen, maar ook het vermogen om op lange termijn harder voor je te werken. Terwijl het idee dat dingen die goed zijn gemaakt, eenmaal aan kracht wint en onze aandacht verschuift naar het begrijpen van de circulaire levenscyclus van producten, openen we een geheel nieuw begrip van design meubelen als een investering die voorheen aan de elite werd overgelaten.

Ontwerper

Als gids voor luxe meubelstijlen die ver gaan, kan het weten wie de individuele ontwerper is, het verschil maken. Investeringsstukken zullen de komende jaren sterker presteren wanneer ze worden toegeschreven aan een specifieke ontwerper met een herkenbare reis. Designmeubels kopen van een bepaalde ontwerper is vergelijkbaar met het kopen van een authentiek schilderij of beeldhouwwerk. Je investeert in hun reis en die investering kan de tand des tijds doorstaan.

Investering

Met de toenemende komst van slimme wederverkopers die erfstukken verzamelen voor renovatie en wederverkoop, een indicator van wat steeds duidelijker wordt, hebben designmeubels gekocht op Musthaves voor woningen potentieel voor investeringsrendementen. Hoewel het in eerste instantie een aardige cent kan kosten, zal het ontwerp voor verzamelaars voorspelbaar zijn waarde behouden in de loop van de tijd. Als richtlijn voor designmeubelstijlen die investering verdienen, is er één element dat een goede voorloper kan zijn voor het beoordelen van investeringsprestaties op langere termijn en dat is het kennen van de ontwerper.

Reis

Hebben ze een specifieke vormtaal en esthetiek die herkenbaar is – wat zijn de fundamenten van hun werk en waar hebben ze hun werk geografisch gestimuleerd? Een ontwerper die trouw is aan hun esthetiek met een consistente benadering van hoe ze ontwerpen, zal steevast een herkenbare ontwerpstijl hebben. Als een high-end meubelgids volgen deze ontwerpers niet de neiging om trends te volgen, in plaats daarvan richten ze zich op een sterke visuele esthetiek en dit betekent dat ze gracieus ouder worden en er de komende decennia fantastisch uitzien in hun omgeving.

Verificatie

Bij het kopen van authentieke verzamelontwerpen, zijn er elementen om op te letten die ervoor zorgen dat je stuk na verloop van tijd waarde behoudt. Vaak zal de ontwerper een certificaat van echtheid verstrekken dat bevestigt dat het een echt designerstuk is en geen imitatie. Als gids voor luxe designmeubels zal het echtheidscertificaat overeenkomen met een register dat in de komende decennia kan worden gecontroleerd om de originaliteit van het designmeubelstuk te bevestigen. Het item zelf moet een naam hebben en kan verschillende vormen aannemen van een hittestempel, een metalen plaatje of een gegraveerde inscriptie.

In dezelfde geest als investeren in een kunstenaar, zijn ontwerpers van meubels met het grootste investeringspotentieel vaak hedendaagse ontwerpers die misschien nog niet de erkenning hebben gekregen die ze verdienen. Over het algemeen kan een stuk binnen 5 tot 10 jaar waarde toevoegen. Als je de reis van een hedendaagse ontwerper begint te volgen, zul je merken dat de prijs van hun stukken stijgt vanaf het moment dat je ze voor het eerst tegenkwam tot het moment dat je zou besluiten om te investeren.