De kunst van het inrichten, zó doe je dat!

Je interieur is niks minder dan je thuis. Daar waar je ontspant, geniet, liefhebt en onvergetelijke herinneringen maakt en herbeleeft.

Interieur wat bij je past

Het creëren van jouw persoonlijke en unieke inrichting is daarom zo leuk, en belangrijk! Het kiezen van een stijl die de eigenschappen heeft om tot rust te kunnen komen kan alleen maar weloverwogen. Dus niet die bank die alleen maar mooi is, maar vooral dat plaatje dat ook nog eens heerlijk zit. O ja, en goed ligt natuurlijk. Een tip: zet vooral ook even de praktische bril tijdens de zoektocht naar -mooi-. Je rekent het interieur immers grotendeels af op gebruik. Sla dat onderdeel dus niet over, maar maak het een belangrijk thema. We zien je fronsen. Wees gerust, je hoeft niet op saaie maar uiterst praktische meubels uit te komen. Er bestaan zat prachtige én praktische meubelstukken. Waar je na een dag hard werken herstelt in een oase van balans; voor je ogen en je lichaam.

Hoe kies ik de juiste interieurstukken?

Focus in het begin vooral op stijlen en kleuren die je graag wilt toevoegen. Eerst dat, want al die individuele elementen vormen uiteindelijk wel het al dan niet harmonische geheel. Daarna ga je proef zitten en ervaren. Is het mooi, past het in het geheel én is het gebruik thuis-waardig? Dan zit je goed.

Bedenk ook dat niet elk object een eyecatcher moet zijn. Dat is druk én verwarrend. Kies je aandachttrekkers met zorg. Zo kan een opvallende epoxy salontafel bij een neutraler bankstel de hele ruimte een boost geven. Deze Iets unieks op de juiste plaats en het is jouw interieur, in plaats van “een interieur”. Of een epoxy bijzettafel met goud en zwart craquelé in die onbenutte hoek.

Het mooie van deze werkwijze is dat je met juist die elementen het interieur ook jouw unieke touch geeft. Jij bent niet doorsnee, jouw thuis dus ook niet. Lekker ontspannend toch?