Opslagruimte: hoe kan ik elke vierkante meter goed inrichten?

Wil je je spullen opslaan in een opslagruimte? Dan is het handig om je vooraf eerst goed voor te bereiden door alles eerst op te meten en al dan niet uit te tekenen. Ook zijn er handige manieren van inruimen. Het kan ook erg prettig zijn om je spullen bij je thuis op te laten halen. Woon je in de provincie Utrecht of Brabant? Dan is die mogelijkheid er!

Voorbereiding van de opslag

Voordat je begint met het inruimen van de opslagruimte, is het belangrijk dat je je eerst gaat voorbereiden. Zorg dat je de maten weet van de box, zodat je vooraf alvast weet wat je er wel en niet in kwijt kan. Meet ook de grote meubels op als kasten, tafels en bank. Desgewenst kun je alles ook op schaal uittekenen. Als je een bus of vrachtwagen gaat gebruiken voor de verhuizing van de spullen, is het ook handig wanneer je die maten vast opschrijft. Zo kun je alvast een schatting maken. Het is ook handig om te kijken of de opslagruimte precies waterpas is, zodat je niet ineens een paar centimeter mist. Daarna ga je de kleine dingen in de grote dingen verstoppen. Sokken in schoenen, schoenen in lades van de kasten. De bank heeft vaak een lager en hoger gedeelte, misschien past daar net een kastje op? Kleding vouw je zo klein mogelijk op en stop je in koffers, die je er toch al in kwijt wilde.

Heb je nog items nodig na opslag?

Dan ga je kijken of er spullen zijn die je nog nodig hebt zodra ze in de opslagruimte staan. Vanzelfsprekend zet je de spullen die je niet nodig hebt achterin de box en de spullen die je wel nodig hebt vooraan. Let er op dat je deze spullen er zo uit kan pakken wanneer je ze nodig hebt, zodat je niet steeds eerst de hele boel moet verbouwen. Soms kan het niet zoals je het in gedachten hebt, dan moet je even kijken of je iets kan veranderen aan je planning.

Passen en meten

Dan is het tijd voor verhuizen. Alle spullen die je vooraan wilt hebben in de box, zet je voor zover mogelijk achteraan in de vrachtwagen of bestelbus. En zo ook andersom. Zo kun je heel praktisch werken en kost het een stuk minder tijd en tilwerk. In de bus of vrachtwagen kun je vast oefenen hoe je het beste alles kan passen en meten. Begin eerst met de grote dingen als kasten, de bank, tafels en stoelen. Daarna ga je de kleine gaten opbouwen. Werk van achter naar voren. Wil je het jezelf makkelijker maken? Dan kan je ook kiezen voor een bedrijf dat je spullen ophaalt. Zie bijvoorbeeld de instructies opslag Nuenen. Hoe geweldig is dat, dat je niet zelf een busje hoeft te regelen? Daarnaast zijn er ook in omgeving Utrecht keuzes voor opslagruimte. Het leuke aan dit bedrijf is dat ze ook nog in Brabant werken. Wat een luxe!