Waarom een eiken vloer de interieurtrend is voor 2023

Eikenhouten vloeren zijn niet meer weg te denken uit de vloerenmarkt. Verschillende factoren hebben ervoor gezorgd dat de eiken vloer zich onderscheidt van de rest. Zo staat het bekend als duurzaam, veerkrachtig en veelzijdig. Waarom is een eikenhouten vloer dé interieurtrend voor 2023?

Wat zijn de voordelen van een eikenhouten vloer?

De vraag naar eikenhouten vloeren neemt in rap tempo toe. In dit artikel vertellen we natuurlijk graag waarom dit zo is. Eikenhouten vloeren staan bekend om hun sterke materiaal en flinke lengtes. Bovendien gaan de vloeren door hun hoge kwaliteit zeer lang mee. Je kunt er dus lekker lang genieten. Als de eik niet voldoet aan de standaard kwaliteitsbeoordeling, zullen de algemene prestaties de levensduur van de vloer aantasten.

De superioriteit van de eik

Sommige eikenbomen zijn superieur ten opzichte van andere eiken. Ze zijn beter bestand tegen water, rot en verrotting. Sommigen verwarren de weerstand tegen water met waterbestendigheid. Dat klopt deels. Het is goed bestand tegen water, maar niet helemaal waterbestendig. Door wit eiken te gebruiken wordt het water en het morsen tot een minimum beperkt, zodat jouw vloer mooi blijft. Maar bij een overstroming krijgt jouw vloer alsnog schade. Dus let wel op!

Wat is de beste keuze voor een verweerde eiken vloer?

Ben je op zoek naar een houten vloer? Dan kan het gewoon niet misgaan met een eikenboom design. En als je droomt van een verweerde houten vloer, dan is de keuze voor wit eiken perfect. De textuur van de eiken vloer is zo uniek, dat het lijkt alsof hij er al generaties lang ligt. Dit geeft elke kamer een mooie, sfeervolle uitstraling.

Lichte of toch donkere eiken vloeren?

Tegenwoordig heb je de keuze tussen lichte houten vloeren, medium houten vloeren en donkere houten vloeren. Met name de lichte variant is en echte trend. De zachte kleurtonen passen perfect bij een moderne boerderij. Een donkere eikenhouten vloer is ook een goede keuze omdat je er vuil, krassen en deuken minder goed op ziet.

Minder onderhoud én elegante uitstraling

Minder onderhoud is cruciaal als het gaat om eiken vloeren, terwijl donkere houten vloeren een stijlvolle vibe aan de kamer gegeven. Vlekken en vuil verpesten het aanzicht van een vloer. Gelukkig kun je dit redelijk goed verbergen door te kiezen voor een donkere kleur.

Veel mensen nemen het besluiten om een medium eikenhout vloer aan te schaffen. Deze zorgen namelijk voor een moderne en elegante uitstraling. Combineer de eikenhouten vloer met andere houten elementen in het interieur. Denk bijvoorbeeld aan een mooie houten tafel. Op die manier doe je helemaal mee aan de eiken vloer trend van 2023!