Vind balans tussen privé en zzp interieurontwerp

Als je woont waar je werkt, vergt het vinden van een balans tussen werk en privé een weloverwogen inspanning. Naarmate de arbeidsproductiviteit toeneemt door als zzp’er klein te beginnen en van huis uit te werken, wordt het vinden van een evenwicht tussen werkruimte en persoonlijke ruimte een uitdaging.

Een goede plek om te beginnen als het gaat om het bevorderen van de balans tussen werk en privé in je huis is door middel van ontwerp en kantoor meubelinrichting. Hierbij zal het optimaliseren van de ruimtes waarin je moet leven en werken zo goed mogelijk aan je dagelijkse behoeften moeten voldoen.

Hieronder vind je enkele manieren om de beste balans tussen werk en privé te bereiken met een doordachte inrichting van je huis.

Scheiding van ruimtes

Het verlies van de scheiding tussen werk en leven is een nieuwe uitdaging die uiteindelijk het gevolg is van het gebrek aan fysieke scheiding. Hiermee is het hebben van aangewezen ruimtes voor werk en ontspanning de sleutel tot het handhaven van dit evenwicht.

Als je geen aparte kamer hebt die je als kantoor kunt gebruiken, probeer dan een smalle boekenkast om de scheiding te maken. Zo maak je aan de ene kant je werkplek met kantoormeubelen en de andere kant voor een privésfeer.

Verhullend kantoormeubilair

Als je voortdurend toegang hebt tot je computer, kan het moeilijk zijn om hem af te sluiten als de dag erop zit. Dit kan eenvoudig worden bestreden met inventief meubilair zoals opklapbare bureaus of open ruimtes die werkopstellingen verbergen wanneer het tijd is om de stekker eruit te trekken. Overweeg dan kantoormeubelen die je naderhand kunt minimaliseren, of omtoveren tot een andere functie, om meer ruimte te creëren en de afleiding tot de werkplek te vermijden.

Wijs je persoonlijke ruimtes aan

Tot rust komen na het werk kan moeilijk zijn, vooral als je een paar meter van je “kantoor” zit. Ongeacht de grootte van de ruimte is het van het grootste belang dat je ervoor zorgt dat er in je huis ruimtes zijn die uitsluitend bestemd zijn voor ontspanning. Dit kun je bereiken door andere ruimten specifieker in te richten voor meer privé en ontspannende doeleinden. Hierbij kun je bijvoorbeeld:

  • de badkamer veranderen in je eigen persoonlijke thuis-spa
  • een aparte ruimte inrichten voor ontspanning en entertainment
  • je slaapkamer vrijhouden van technologie met alleen maar een zachte en intieme uitstraling

In welk geval je in staat bent aparte ruimtes te creëren voor een meer privéomgeving, houdt je werkplek en kantoormeubelen uit het zicht.

Wanneer je huis meer is dan alleen een huis, een kantoor, persoonlijke fitnessruimte, entertainment ruimte en meer, dan is het gemakkelijk om te voelen dat je weinig controle hebt over deze ruimte. Maar met bovenstaande punten in gedachten, kun je jouw huis veranderen zodat een naadloze overgang naar al zijn behoeften mogelijk maakt.