Tips en tricks om je huis te verkopen zonder makelaar

Wil jij je huis graag verkopen? Dan is het doorgaans vaak vanzelfsprekend dat we dit doen via een makelaar. Toch zie je steeds vaker dat mensen er voor kiezen om hun huis zonder makelaar te verkopen.

De reden dat een huis verkopen zonder makelaar aantrekkelijker is, is simpelweg omdat je geen courtage hoeft te betalen. Dit is een soort van bemiddelingsbijdrage, die de makelaar krijgt bij de verkoop van de woning. Dit kan een bepaald percentage zijn, maar ook een vast bedrag. Vooral in de huidige tijd, waarin het internet onze grootste vriend is, is het helemaal niet zo gek om gewoon zelf je huis online te koop te zetten. Dit is immers toch de plek waar de zoektocht voor 95% van de mensen die op zoek zijn naar een huis begint. Om je hierbij te helpen, hebben we een aantal praktische tips voor je.

Plan de bezichtigingen

Op het moment dat je de keuze maakt om je huis zonder makelaar te verkopen, dan dien je ook zelf de bezichtigingen te doen. Het grote voordeel hieraan is, is dat je exact weet wat er in je huis aanwezig is en kun je de eventuele kopers hier ook op wijzen. Waar een makelaar toch afhankelijk is van jouw input, kan het zijn dat de makelaar bepaalde zaken vergeet.

Het is handig om zelf een bezichtigingsmoment te organiseren. Zo kun je alle gegadigden op hetzelfde moment de woning laten bezichtigen. Meestal wordt hiervoor een half uur tot 2 uur uitgetrokken. Alleen de aanwezigen mogen dan bieden naderhand.

Maak professionele foto’s

De keuze voor mensen of ze een bezichtiging willen, is vooral gebaseerd op foto’s. Logisch, want je kunt nog niet fysiek binnenkijken. Zorg er daarom dus ook voor dat je een goede fotograaf inhuurt, die gespecialiseerd is in het fotograferen van huizen. Deze weten namelijk exact wat belangrijk is en kunnen foto’s op een bepaalde manier nemen, waardoor het allemaal net iets groter oogt.

Zet je woning online

Op het moment dat alle foto’s zijn genomen en de taxatie van het huis achter de rug is, is het tijd om je woning online te zetten. Dit kun je op verschillende platformen doen, maar ook social media behoort tot één van de mogelijkheden.