Motor opbergen in de tuin: de mogelijkheden

Als je in bezit bent van een motor, is het natuurlijk belangrijk om het goed te verzorgen. Door een motor in een goede conditie te houden, zorg je ervoor dat je er voor een lange tijd van kan genieten. Ook is dit natuurlijk erg belangrijk voor de veiligheid van het motorrijden. Het goed onderhouden begint al bij het goed opbergen van de motor. Je kunt de motor bijvoorbeeld buiten in de kou met een motorhoes laten staan. Maar je hebt ook een aantal andere mogelijkheden die misschien wat meer geschikt voor jou zijn.

De motor buiten stallen

De eerste keuze die je hebt is dus om de motor buiten te stallen. Je kunt de motor bijvoorbeeld aan de voorkant in de oprit stallen, maar het beste is wanneer je het in de tuin laat staan als je ervoor kiest om de motor buiten te stallen. Waar je op moet letten, is dat het buiten laten staan van een motor erg schadelijk kan zijn voor de motor. De motor is namelijk constant blootgesteld aan vocht waardoor er eerder roest kan ontstaan. Het roesten kan tegengegaan worden wanneer je een hoes gebruikt. Met een hoes zorg je ervoor dat het vocht niet bij de motor kan komen. Het buiten laten staan van een motor is niet aan te raden. Maar als je het toch gaat doen, is het beter om een hoes te gebruiken.

In de huiskamer laten staan

Een andere optie die je hebt is de motor in de huiskamer laten staan. Een motor binnen laten staan is natuurlijk het beste doordat je hierdoor schade aan de motor door de verschillende weersomstandigheden kan tegenhouden. Waar je wel op moet letten, is dat je met de motor niet de vloer beschadigd. Wanneer je ervoor kiest om de motor in de huiskamer te laten staan, zorg ervoor dat je iets onder de vloer legt waarmee je de vloer kan beschermen.

In de schuur of garage opbergen

In de schuur of garage is een goede manier om de motor op te bergen. Zorg ervoor dat je een plek hebt aangewezen waarbij je de motor voor een lange tijd kan laten staan. Als je de banden goed wilt houden, is het handig om een motorstandaard aan te schaffen. Hiermee kun je ervoor zorgen dat de banden in een goede conditie blijven. Gooi er nog een binnenhoes overheen, en de motor is optimaal beschermd.