Wat heb je nodig voor een goede thuiswerkplek?

Werk jij vaste dagen per week thuis? Dan is het fijn als je thuis, net als op kantoor, een fijne werkplek met al je spullen hebt. Wat je nodig hebt om je thuiswerkplek fijn in te richten verschilt per persoon, maar er zijn een aantal aspecten die erg handig kunnen zijn bij het inrichten van een goede thuiswerkplek. Hieronder enkele voorbeelden.

Computerscherm

Werk je veel op je laptop? Dan is het voor je thuiswerkplek veel makkelijker om een computerscherm te hebben die je aan kunt sluiten aan je laptop. Zo kun je in een betere houding je werk verrichten en is het beeld een stuk groter dan dat je heel de dag naar je laptopscherm aan het staren bent.

Toetsenbord en muis

Als je gewend bent om op een laptop te werken, is het fijn om thuis met een computerscherm en een toetsenbord en muis te kunnen werken. Dit werkt ergonomischer en zeker voor je polsen, schouder, nek en rug is het beter om rechtop te werken en niet onderuitgezakt achter een laptopscherm. Met behulp van een toetsenbord en muis ontlast je je polsen en armen.

Printer

Dien je veel te printen voor je werk? Dan is het uiteraard fijn als je een printer tot je beschikking hebt op je thuiswerkplek. Je kunt deze ook in een hoekje op de grond plaatsen, zodat je je bureauruimte vrij houdt voor andere zaken.

Ergonomisch bureau en bureaustoel

Deze twee aspecten zijn het meest belangrijk bij het inrichten van een goede thuiswerkplek. Door een ergonomisch bureau en bureaustoel uit te kiezen, weet je zeker dat je in de juiste houding je werk kunt verrichten, waarbij het risico op fysiek ongemak verkleind wordt. Voor een bureaustoel is belangrijk dat je kunt testen of deze bij je past. Je kunt daarvoor bijvoorbeeld naar deze bureaustoelen winkel in Amsterdam. Je kunt voor een bureau bijvoorbeeld ook kiezen uit een zit-sta variant, zodat je tussendoor kunt kiezen om even te wisselen naar een staande houding. Dit verbetert je energie en zal je lichaam goed doen. Voor een bureaustoel is het verder van belang om een exemplaar uit te kiezen die in hoogte verstelbaar is en waarvan je de rug- en armleuningen ook kunt verstellen. Dan weet je zeker dat je je werk goed uit kunt voeren. Een bureaustoel van Herman Miller zorgt ervoor dat je fijn en ergonomisch kunt werken.

Goede wifi verbinding

Zit je veel in online meetings of grote documenten? Dan is het hebben van een goede wifi verbinding onmisbaar. Is je wifi verbinding niet altijd even betrouwbaar? Dan zijn er diverse opties waarmee je je wifi signaal kan versterken, zoals een wifi versterker of het laten checken en uitbreiden van je huidige netwerkverbinding.