Hoe moet je een pvc vloer reinigen?

Hoe een PVC vloer reinigen? Dat ontdek je hier. PVC is de afkorting voor Poly Vinyl Chloride (Polyvinylchloride). Die afkorting zegt je vermoedelijk niets. Maar waar het op neerkomt, is dat PVC één van de meest toegepaste kunststoffen is, onder meer dus voor vloeren. Als je een PVC vloer hebt, wil je deze optimaal onderhouden zodat je er zo lang mogelijk van kunt blijven genieten. Een PVC vloer heeft weinig onderhoud nodig. Voor het schoonmaken van PVC vloeren kun je verschillende soorten schoonmaakmiddelen inzetten, waaronder vloerreiniger voor PVC vloeren. Overigens is het zo dat je niet elk type schoonmaakmiddel kan gebruiken bij het schoonmaken van een PVC vloer. Je moet met allesreiniger bijvoorbeeld niet aankomen, want hierin zitten chemicaliën die de toplaag van de vloer kunnen beschadigen.

Ook afwasmiddel en groene zeep kunnen de toplaag van PVC beschermen.

Hoe reinig je je PVC vloer dan wel?

Voor het grondig reinigen van een PVC vloer dien je gebruik te maken van een specifieke PVC reiniger en/of PVC polish. In PVC vloeren zitten polyurethaan en polymeren die voor een matte afwerking plus antislip effect op vloeren zorgen. De speciale reiniger en polish zijn niet schadelijk voor deze materialen. Tegelijkertijd wordt de matte uitstraling behouden en blijft het antislip effect intact. Een vloerreiniger voor PVC gebruik je voor het dagelijkse of het wekelijkse onderhoud. Door de vloer een extra beschermlaag te geven, blijft deze een stuk langer mooi. Zonder beschermlaag is de PVC vloer gevoelig voor krassen en beschadigingen. Een gekraste of beschadigde vloer zal vroeg of laat gedeeltelijk of in zijn geheel vervangen moeten worden.

Normale reiniger vs. vloer polish

Een PVC vloer reiniger gebruik je voor het dagelijkse of wekelijkse onderhoud van een pvc vloer. Hiermee hou je de PVC vloer goed schoon. De PVC polish gebruik je om de vloer te voorzien van extra beschermlaag. Hierdoor blijft deze langer mooi. Het is raadzaam de PVC vloer eens in de zoveel tijd ook van polish laag te voorzien. Hiermee voorkom je dat bepaalde planken of stroken beschadigd raken en na verloop van tijd vervangen moeten worden.

Je PVC vloer optimaal beschermen

Ook een PVC vloer is gevoelig voor beschadigingen. Wat je kunt doen om de vloer optimaal te beschermen is anti-krasviltjes installeren op meubels, bureaustoelen beschermen van een vloerbeschermingsmat en een schoonloopmat gebruiken voor je de vloer betreedt. Kijk eens op Allesvooruwvloer.nl voor de beste middelen om een PVC vloer schoon te maken.

Lees hier meer over de voordelen van PVC vloeren